Akpınar sinemayla barışıyor

Güncelleme Tarihi:

Akpınar sinemayla barışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yılların oyuncusu Metin Akpınar, 15 yıl uzak kaldığı sinemayla barışmak istiyor. Sinan Çetin'in Propaganda adlı filminde Kemal Sunal ile başrolü paylaşan Akpınar, tiyatro sanatını buza yazı yazmaya benzeterek ‘‘Bunca yıldır buza yazı yazdık, buz eridi. Artık sinemayla barışmak istiyorum’’ dedi.

Deneyimli oyuncu Metin Akpınar, 15 yıl aradan sonra Propaganda filminde oynayarak döndüğü sinema ile barışmak istediğini söyledi. Akpınar ‘‘Yıllarca tiyatro yaptık, buza yazı yazdık, buz eridi. Sinemayla barışmak istiyorum’’ dedi.

Akpınar, Sinan Çetin'in yönettiği, başrolleri Kemal Sunal ile paylaştığı Propaganda filminin gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirtti. 15 yıl aradan sonra Propaganda ile tekrar kamera karşısına geçtiğini söyleyen Akpınar, Kemal Sunal ile iyi bir film çıkarttıklarını belirtti.

Türk sinemasına 40 film yaptığını, daha sonra tiyatro, kabare ve dizi film çalışmalarına ağırlık verdiğini anlatan Akpınar, bundan sonra sinemaya yöneleceğini söyledi. Akpınar, genç yönetmenlerin çağdaş yapıya kavuştuklarını ve toplumun bundan yararlanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: ‘‘Sanat toplum için vazgeçilmez ise sanata sahip çıkılmak zorunda. Bu konuda sermaye, yerel yönetimler destek vermek durumundalar. Tiyatroda telif hakları diye bir şey yok. Sinema kalabalıklara seslenen bir sanat dalı. Lütfi Akad, Metin Erksan, Ertem Eğilmez sinemaları Türk insanına ciddi örnekler verdi. Türkiye'de sinema yapılması için mükemmel bir plato var, ama ne yazık ki bu yeterince değerlendirilmiyor.’’

Akpınar, bundan sonra Türk seyircisine, öyküsü, senaryosu teknolojisi iyi filmler izlettirmek için çalışacağını belirterek, ‘‘Yıllarca, tiyatro yaptık, buza yazı yazdık, buz eridi. Sinemayla barışmak istiyorum. Bunu da başaracağım’’ diye konuştu.

Metin Akpınar, Zeki Alasya ile ortaklığının devam ettiğini, beraberliklerinin bitmeyeceğini de vurguladı. Akpınar ‘‘Türk toplumuna istediğini verelim, parayı alalım’’ zihniyetiyle hareket etmediklerini, bu yüzden tiyatro ve televizyon dizilerinden uzak kaldığını söyledi. ‘‘Türk toplumu bizi bir yere getirdi. Toplumla birlikte daha güzel yerlerde olmak için çıtayı yükseğe koyduk. Çıta aşağıda olsa, altından geçme kolaycılığını gösterecektik. Hedefi yüksek tutmayı yeğledik’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!