Akpınar’da son aşamaya gelindi

Güncelleme Tarihi:

Akpınar’da son aşamaya gelindi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, düzenlediği haftalık basın toplantısında Akpınar Mahallesi’nde jeolojik etüdlerinin bitmek üzere olduğunu, Güneş Apartmanı’nın yıkımında son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın denetim yaptığını kaydeden Tanık, “Umut ediyorum ki Akpınar ile ilgili kim haklı kim haksız, kim görevi olduğu halde hiçbir şey yapmazken kim görevi olmadığı halde bölgede mağduriyeti gidermeye yönelik çalışma yürütüyor, bunlar önümüzdeki günlerde resmi olarak da açığa çıkacaktır” dedi.

Akpınar’da çalışan tek kurum

Tanık açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Kanunun afet durumlarında Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu ilan ettiği bölgede çalışan tek kurum Çankaya Belediyesi. Büyükşehir’in görevi olmasına karşın sadece bölgeye ilişkin laf dolandırmakla uğraşıyor. Sorumluluk ilçe belediyelerine devredilebilir nitelikte olmadığı halde sayın Gökçek bu görevi kafasına estiği zamanlarda ilçe belediyelerine devrettim diyebilmek keyfiyetini gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Hem suçlu hem cazgır

Toplantının konu başlığını “Hem Suçlu Hem Cazgır” olarak belirlediğini söyleyen Tanık, “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın zaman zaman bu kanununu çıkartacağım bu kanunu değiştireceğim gibi ifadelerinin basına yansıyor. Sayın Gökçek’in dilinin kemiği yok. Bu tür sözlere ilişkin bizim bir müdahalede bulunmamız söz konusu olamaz ama TBMM nasıl kayıtsız kalır anlamak olanaklı değil. Sayın Gökçek, kendi ifadelerine bakılırsa hem kanunu kendisi yazıyor ve çıkartıyor hem de istediği zaman kendi yazdığı ve çıkarttığı kanuna uymama hakkını kendinde buluyor. Burası bir derebeylik mi?” dedi.

Gökçek’e 15 gün süre

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gökçek’in Akpınar ile ilgili kendi görevi olmasına rağmen Çankaya Belediyesi’ne sorunları çözmesi için 15 gün süre veriyorum, yoksa Çankaya’daki bir araziye el koyarım” şeklindeki sözlerini hatırlatan Tanık, “Sayın Gökçek bize süre vereceğine önce kendi sorumluluğundaki işleri yerine getirsin. Tunus Caddesi’ne bir bakın, buranın kaldırımları yürünecek halde mi? Ben de Gökçek’e 15 gün süre veriyorum. Tunus Caddesi’nin kaldırım sorununu çözsün yoksa ben çözeceğim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!