AKP’nin hilesini yakaladım

CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Vecdet Öz, "AKP’nin hileli oylarla seçim kazandığını ortaya çıkardım, şimdi görev YSK’da" diyor. DYP’de Yıldırım Aktuna döneminde Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’nda bulunan Vecdet Öz adlı tıp uzmanı...

Seçim gecesi rakiplerinin yaptıkları ’oyunlar’ı, ele geçirdikleri belgelerle ortaya çıkarmış... "Kriminal olarak bir ’cinayeti’ çözer gibi çalıştık" diyor. Ancak, resmi makamların, ’bürokrasinin’ baskısı karşısında sonuç alınamayacağını görmüş. Bunun üzerine polisten ’olay yeri inceleme ekibi’ çağırtmış... "Zaten bu tür olaylar bizim işimiz" diyor. Oylar, torbalar, mühürler, ıstampalar, sandık başı tutanakları ve birleştirme tutanakları üzerine inanılmaz sahtekárlıklar yapıldığını söylüyor. CHP adayı Öz şöyle konuşuyor:

"Baktığımızda birleştirme tutanaklarının çoğunda sayısal oynamalar ve tahrifatlar yapılmış. Bizim yüksek oy aldığımız yerlerdeki oylarımızı AKP’ye kaydırmışlar... AKP’nin yüksek aldığı yerlerde ise dengeyi tutturmak için bize aktarılmış. Saat 19.00’dan sonra sayım işleminde önde gidiyorduk. Gece yarısı bilgisayar kilitlendiği haberi geldi. AKP hemen dikkat çekici şekilde itirazlarda bulundu. İşte ne olduysa ondan sonra oldu, seçimin seyri değişti ve kaybettik." Doç. Öz’ün avukatları şöyle konuşuyor:

"İbrahim Avuç, Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu’nda müdürdür. Aynı kişi, CHP olarak itiraz için gidilen İlçe Seçim Kurulu’nda karşımıza çıkmıştır. Ve yine aynı İbrahim Avuç, İlçe Seçim Kurulu’ndan ret aldıktan sonra gittiğimiz İl Seçim Kurulu’nda da karşımıza çıkmıştır. Bu hususa dikkat çekmek isteriz.

Savcılığa başvurduk; olay yeri inceleme zaptını sunduk. Buna rağmen itirazımız reddedilmiştir. Bunun üzerine Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığımız itirazımız ise kabul edilmiştir. Şimdi bu sonucu bekliyoruz. Beylikdüzü seçimi CHP’nindir... Daha şimdiden özellikle kadınlar ’AKP oylarımızı çaldılar’ diye imza toplamaya başlamışlardır." Bilindiği gibi Türkiye’de en fazla yığma kayıt Beylikdüzü’nde olmuş, günlerce TV’ler bu kayıtların haberini yapmış, seçim öncesi de 18.000 kişi silinmesine rağmen adları Beylikdüzü’nde bilinen kişiler sayesinde binlerce isim bölgeye kayıtlı olarak kalmıştır.

OYLAR NASIL DÖNDÜ

İlginç bir bilgi daha aktaralım; bir anda ibrenin başkanın aleyhine nasıl terse döndüğünü göstermek için... CHP, Belediye Meclis üyeliğinde 32.003 oy almış, başkanlıkta ise bu sayı 28.240’a düşmüş. Bu nedenle pek ender şekilde görülen bir durum ortaya çıkmış. Meclis üyeliklerinde 3 kontenjan dahil 15 sandalye kazanmış. Başkanlığı kazanan AKP 11, MHP de 5 üye çıkartmış. CHP’lilerin bir başka itirazı da, konu YSK’ya gitmişken, AKP’li başkana mazbatanın verilmesi. Beylikdüzü Meclisi ilk toplantısında AKP’liler ile MHP’liler işbirliği yaparak başkan dahil 2 oyla çoğunluğu ele geçirmişler.

Uğur Dündar yöredeki imar yolsuzluklarını ’asrın yağması’ olarak ekranlara taşımıştı. Yani siyasetçilerin ’ballı börek’lerinden bir yer burası. Burada çok şeyler yaşanacak.

YSK duyarsız kalamaz

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu da seçim hileleri konusunda feryat ediyor. Kırıkkale seçiminin başından itibaren, hükümet baskısı ve hukuki usulsüzlüklerin yaşandığı bir seçim olduğunu vurguluyor. Somut belge ve delillere dayalı olarak DP’nin 10 sandıkta 600’e yakın oyunun ’organize’ bir şekilde kaydırıldığının tespit edildiğini, İl Seçim Kurulu’nun diğer sandıkların açılma talebinin reddedildiğini anlatan Soylu, şöyle devam ediyor:

"Bunun yanı sıra birleştirme tutanaklarındaki oylarla, genel kullanılan oylar arasındaki dengesizlikler, ayrıca her sandık kurulunda verilmesi gereken oy tutanakları birçok mazeretle verilmemiş, verilenler de daha önce kurgulandığı üzere, bilerek ve değiştirilmek üzere seçimin iptaline neden olacak usul hataları yapılmıştır. Ayrıca seçim akşamı 19.45-20.45, 20.30-02.30 arasında Kırıkkale jandarmasınca, 5 adet tutanakla 4 bin mühürlü kullanılmış oy pusulasının yakılmış, tahrip edilmiş şekilde bulunduğu tespit edilip CD’ye alınmış ve bu CD’ler İl Seçim Kurulu’na verilmesine rağmen, İl Seçim Kurulu’nun yanlı ve baskı altındaki tutumu neticesinde hiçbir işlem yapılmayarak reddedilmiştir."

Soylu, hükümet tarafından DP’ye seçim öncesi ve sonrasında ’yasadışı örgüt’ muamelesinde bulunulduğunu belirterek şu istekte bulunuyor: "Demokrasi tarihimizde ve adalet sistemimizde böyle çarpıklıkların olduğu bu seçim, valisiyle, baskı yapılan bazı güvenlik görevlileriyle, yapılan usulsüzlüklere göz yuman İl Seçim Kurulu’yla DP’nin elinden gasp edilmiştir. Tüm itirazlarımızda belirttiğimiz, seçimin iptalini gerektirecek, maddi hatalara ve usulsüzlüklere YSK’nın duyarsız kalmamasını bekliyoruz ve Kırıkkale’deki seçim sonuçlarının iptal edilerek yenilenmesini talep ediyoruz."

O sınırı açarsanız seçimde ağır ödetiriz

TÜRKİYE-Ermenistan sınırının açılma ihtimalinden dolayı Azerbaycan’da kardeşlerimiz çok sıkıntılı. Tabii ki bunda da son derece haklılar. Sadece kardeşlerimiz değil, burada (Azerbaycan) yaşayan biz Türkler ciddi anlamda üzgünüz ve bu sınırın Ermeni diasporasının baskıları karşısında açılma ihtimalinden dolayı sıkıntılıyız.

Bu köşede ’Gül, Ermenistan’a giderse Azerbaycan çok üzülecek’ (22.8.2008) başlıklı yazım yayınlanmıştı. Gerçekten Gül, maç için Erivan’a gitti; Azerbaycanlı kardeşlerimiz de bizler de çok üzüldük. Gitti de ne oldu? Sonuç ne? Bizden toprak isteyen, sözde Ermeni soykırımını sürekli gündemde tutmaya çalışan, Azerbaycan(ımız)’ın büyük bir toprak parçasını işgal etmiş olan Ermenistan, fakat sınır açıp taviz verecek biziz! Lütfen sınır açarak bizleri üzmeyiniz, yoksa bu halk bir dahaki seçimlerde bedelini iktidara ağır ödetir.

Ziya ŞAHİN-AZERBAYCAN

Türkiye’deki siyasetin acilen solculara ve sağcılara ihtiyacı vardır.

Cumhur UTKU

Biliyor musunuz

AKP’den aday gösterilmeyince bağımsız aday olan ve 2. kez Şanlıurfa Belediye Başkanlığı’na seçilen ve SP’ye geçen Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, aralarının açık olduğu Vali Yavaşcan’ı ziyaret ederek "Valilikle el ele vererek Şanlıurfa’mızın daha iyi yerlere gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dediğini... CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden Gürsel Tekin’in atandığını...
Yazarın Tüm Yazıları