Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

AKP’li başkan yıkıyor, aday asıyor

MESUT Yılmaz’ın bir günlük seçim kampanyasını izledim.

İlk göze çarpan, Yılmaz’ın yanından uzaklaşan her Rizelinin elindeki polaroit kartı sallayıp durması.

Yılmaz, 8 bini polaroit, 32 bin seçmeniyle fotoğraf çektirmiş.

Polaroit fotoğraflar anında teslim ediliyor, dijital olanlar ise çekimden 5 dakika sonra, kenarda bekleyen minibüsten servis ediliyor.

Kampanyanın önemli destekçisi Abdürrahim Albayrak da her fotoğraf alana, "Bunlar gümrüklerde pasaport yerine geçer ha" demeyi ihmal etmiyor.

Yılmaz’la fotoğraf çektirmede kadınlar daha istekli.

Zaten Yılmaz, Rize’de kadınlardan daha çok oy alacak görünüyor.

"Kocam beni 40 kere de boşasa, oyum sana" diyen kadın bile çıkmış.

Normal, orası Rize; ama Yılmaz da ihtiyatlı davranmış, "Sonra bana celup koca istemeyesun ha" esprisini yapmış.

BİR AY DİŞ SIKACAKLAR

Yılmaz
’ın kampanyasını Anavatan Partisi eski örgütü sürüklüyor.

Muayenehanesine, "Mesut Yılmaz’ın seçimi nedeniyle bir ay kapalıyız. Dişinizi kuvvetli sıkın" duyurusu asan Diş Hekimi Avni Kabaoğlu da dahil, ANAP’ın eski milletvekilleri, ilçe, il başkanları hepsi birlikte çalışıyor.

Kampanyanın başkanlığını ANAP’ın son il başkanı yapıyor, Yılmaz’ın İstanbul’da yaşayan arkadaşları da önemli görevler üstleniyor.

"Bire bir temas" üzerine kampanya yapan Yılmaz, şimdiden gitmedik ilçe ve belde, AKP’li de olsa ziyaret etmedik belediye başkanı bırakmamış.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hariç, AKP’li belediye başkanları kendisine saygıda hiç kusur etmiyor.

Bakırcı ise Yılmaz’a savaş açmış durumda.

Yılmaz’ın arkadaşları, inşaatlardaki AKP afişlerini gösterip, "Rize’de inşaatın varsa, bunu yapmak zorundasın" diyorlar.

Ardından Bakırcı’nın, "Biz burada otoriteyiz, otoritemizi kullanacağız. Bizden hizmet alacak; ama evine, işyerine başkalarının posterini asacaklar. Buna izin vermeyiz" dediğini aktarıyorlar.

Bakırcı
’nın bu konuşmayı yaptığı toplantıda AKP 2. sıra adayı Lütfü Çırakoğlu da, "Halk bize sırtını dönerse, seçimden sonra biz de sırtımızı döneriz. Evlerine bazı partilerin afişlerini asarlarsa biz de asacaklarımızı biliriz" diye konuşmuş.

Bakırcı, ilk otoritesini, bu konuşmaların fotokopisini dağıtan Yılmaz destekçisi bir büfe sahibinin işyerini yıkarak göstermiş.

A’NIN ALTERNATİFİ B+C+D OLUNCA

Yılmaz, "Rize böyleyse diğer illerde neler oluyor düşünün"
diyor.

AKP’lilerin bu söz ve eylemleri kendisinin tepkisini yükseltmiş; daha hırslı çalışıp Başbakan Erdoğan’a daha fazla yükleniyor.

Erdoğan’ı, "Bizi rantiye diye suçlamışlardı. Asıl rantiye dönemi bugün. Üstelik rantiye de 3-5 bin yabancı. Bu yabancılar 4.5 yılda faiz ve temettü olarak 90 milyar dolarımızı dışarı taşıdılar" sözleriyle eleştiriyor.

Buna rağmen AKP neden önde görünüyor, sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

"1) Yarış dengesiz. A partisinin alternatifi B değil; B+C, hatta B+C+D, 2) Gündem rejimle devlet tartışması. Bu da AKP ile CHP’ye yarıyor. Tartışmada vatandaş yok. Bu AKP’ye ayrıca artı yazıyor. Oysa, vatandaş konuşulsa AKP kaybedecek."
Yazarın Tüm Yazıları