AKP konusunda yanılanlar, yanılmayanlar

HER işi tıkırında giden, yelkeni her daim rüzgârla dolan Allah’ın sevgili kullarına “Anasından Kadir Gecesi doğmuş!” derler.

Haberin Devamı

AKP’nin durumu da aynı. Onun durumu daha da ballı, şeyh uçmaz mürit uçurur türünden. Has müritler için bir şey denemez elbette! Asıl uçurucular şu kesimde: Dönme solcular lobisi, bobstil demokratlar, iktidar otobüsünün şoför mahallinde ilelebet oturan gurka gazete yazıcıları.

Yetmişlerin goşist mürşitlerinden biri şimdi bir veli tarzında, “AKP konusunda yanıldık, yanılmışız!” diyor. Mütekait (emekli) mürşitgiller AKP’nin ve liderliğinin (tövbe, tövbe!) cahil, ilkesiz, vizyonsuz, korkak ve teslimiyetçi olduklarını sanırlarmış, meğer ki öyle değillermiş. Beklenenden çok daha esneklermiş, çabuk öğreniyorlarmış. Demir asa-demir çarık, gece-gündüz demeden çalış baba çalış çalışıyorlarmış. “Hayır, şeriat uğruna değil (Buna inanan kaldı mı?). Daha ziyade demokratikleşme ve Avrupalılaşma ya da bu yolda Türkiye’nin taşımak zorunda kaldığı eski kamburlardan, ölü ağırlığından kurtulma doğrultusunda. Ermeni sorunu iyi bir örnek.”

Haberin Devamı

¡ ¡ ¡

Emekli goşist mürşit Türkiye’nin en zeki, en donanımlı insanlarından biridir. Yetmişlerde bozguna uğramıştır ve üstelik garibim (benim çok saygıdeğer bulduğum) anadan-babadan da yaralıdır. Anasını-babasını yaralayan devlet onu da bozguna uğratmıştır. Bir kez daha bozguna uğramayı göze alamadığı için, burnunu tıkayıp, AKP lejyoner mangasına yazılmıştır.

Yoksa şeriatın Türkiye’ye İranvari bandoyla gelmeyeceğini, bu yolun eğitim-öğretimden, bürokrasiden, ticaret ve sanayiden, toplumun İslamileştirilmesinden geçtiğini benden çok daha iyi bilir. Dedim ya çok zekidir, çok kültürlüdür, çok donanımlıdır. Ama kalbi kırık!

Eski solun mürşidi, AKP adlı öğrencinin din dersi dışında bütün derslerden torpille, rüşvetle, öğretmenler kurulu kararıyla, hemşeri öğretmenler sayesinde zar zor sınıf geçtiğini bilmeyecek kadar avanak mı? Dedim ya, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en zeki insanlarından biridir. O kendini böyle tedavi ediyor, yaralarını tımar ediyor. Samimi! Ama yaralarına dayanmak için keşke alkolik olsaydı, esrar çekseydi. Kimse kim olduğunu bana sormasın!

Haberin Devamı

¡ ¡ ¡

Ama matbuat âleminin bir “kıdemli gurkası”, bir “bütün iktidarların gedikli yanaşması” emekli mürşidin yazdıklarının üzerine atılıyor. Çünkü muhterem, AKP iktidarının Ermeni açılımını şıpınişi hallettikten sonra Kıbrıs sorununu da mutlu sona (“Mutlu son” ne?) erdireceğine inanıyor. Tipik bir postmodern ve postkolonyalist bir söylemle (discours), “Böyle giderse Kürt Açılımı farklılıkların zenginlik olduğunun herkes tarafından benimsenmesi ve bölücü terörün bitmesi ile sonuçlanabilir” diyor. Ve ekliyor: “Türkiye ile Suriye arasındaki sorunlar çözümlenmiş ve hatta Suriye vizesi kaldırılmıştır. En tehlikeli durumu da vurgulayalım. Bunları, yani AK Parti iktidarını ‘Şeriat tehlikesi’ ile özdeşleştirmek hızla demode olmaktadır.”

Haberin Devamı

¡ ¡ ¡

Sonucun sonucu: AKP’nin Suriye ve Irak açılımı ilkin İsrail ilişkilerini bozmuş, yakında öteki Arap ülkelerini de karşısına alacaktır. Ermeni açılımı Azerbaycan kapanımına yol açmıştır. Bilinçsiz ve şımarık Kürtçü açılımı Türkiye’yi daha derinden bölmüştür. Şeriat meselesine gelince: Emekli mürşit böyle bir düzende yaşayamaz, ABD’ye gider. Gurka, Ortaköy Camii’ne imam olur, karısı artık bikini çağını kapattığı için kolayca çarşafa girebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları