AKP-kadın müsteşar oda kavgası

Güncelleme Tarihi:

AKP-kadın müsteşar oda kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2003 01:48

Cumhuriyet tarihinde, Başbakanlık'ın ilk kadın müsteşarı olarak anılan Füsun Koroğlu, görevden alınmasının iptali için AKP ile mahkemelik oldu. Davaya giden süreç, Koroğlu'ndan odasını boşaltmasının istenmesiyle başlamıştı.

AKP Hükümeti, Türkiye Cumhuriyet tarihinde Başbakanlık'ın ilk kadın müsteşarı olarak anılan 57. Hükümetin Müsteşarı Füsun Koroğlu ile davalık oldu. Dava açılmasına Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan'ın Koroğlu'ndan odasını boşaltması istemi neden oldu.

Koroğlu, Danıştay'a başvurarak müsteşarlıktan sonra verildiği Başbakanlık Başmüşavirliği kadrosuna itiraz etti ve görevden alınması işleminin iptalini istedi.

DAVA AÇTI

Koroğlu,
dava dilekçesinde ‘‘İdarenin her ne kadar kendi personelini seçme hakkı bulunsa da objektif kriterlere uymak zorundadır’’ diyerek kendisinden sonra Müsteşarlık koltuğuna oturan Üçcan'ın bu kriterleri taşımadığı imasında bulundu.

Koroğlu'nu devletle davalık eden süreç, Üçcan'ın odasını boşaltması istemiyle başladı. Müsteşarlık'tan alındıktan sonra kendisine Devlet Bakanlıkları binasının üçüncü katında bir oda gösterilen Koroğlu'ndan, bu odayı da boşaltması istendi.

EK BİNAYA GİT

Üçcan
'ın İdari ve Mali İşler Dairesi eski Başkanı Selami Aktepe'yi birkaç kez Koroğlu'na göndererek bu mesajı verdiği öğrenildi. Koroğlu'na yeni işyeri adresi olarak da Meşrutiyet Caddesi'ndeki Başbakanlık ek binası gösterildi.

Bu istemi kabul etmeyen Koroğlu, karşılığını dava açarak gösterdi.

Başbakan Abdullah Gül'ün Başbakanlık koltuğuna oturduğu ilk gün, Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Fikret Üçcan da Koroğlu'nun görevden alınmasını beklemeden, Başbakanlık Müsteşarlığı makamına yerleşmişti.

LOKANTADA DEVAM

Başbakanlık lokantasındaki protokol masası da Üçcan ve Koroğlu arasında sıkıntı yaratmıştı. Geçen Ramazan ayı içinde öğle yemeği için Başbakanlık lokantasına inen Üçcan, protokol masasında eski müsteşarın oturduğunu görünce yemek yemekten vazgeçerek terketmişti.

Üçcan'ın bu tavrının ardından lokantada tek olan protokol masası sayısı üçe çıkarılmış, birinin üzerine de müsteşara rezervli olduğunu belirten yazı konulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!