AKP’den bir ‘çatlak ses’ bekliyorum

BEN Ankara’da gıda işleriyle uğraşan bir kişiyim... Adımın yazılmasını istemiyorum; çünkü beni hemen tanırlar.

Ramazan ayını bitirdik; ama bazı şeylerin sorgulanması gerekiyor.

Örneğin, AKP’lilerin ‘siyaseten’ vatandaşlara dağıttıkları gıda malzemelerinin alımı konusu niye gündeme getirilmiyor?

Tonlarca kuru gıda, yağ, şeker, un ve sebze alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘fakir seçmenlerine’ dağıtmak üzere aldığı gıda maddeleri için ihale açtı mı; bu ihaleleri kimler kazandı?

30 bin ton tutarındaki meyve ve sebze alımı kimlere verildi?

Bunlar arasında partide görevli olanlar var mı; hatta hükümetin üst düzeyinde görev yapanların yakınları bulunuyor mu?

‘Erzak’ alımları için açıktan kurulan firma-firmalar (paravan) var mıdır?

AKP iktidarı, yolsuzluklar ve usulsüzlükler üzerine gider gibi gözükürken, bu gibi alımların açık ve şeffaf yapılması gerekmiyor mu?

Ama parti çevrelerinden başka kimsenin haberi olmuyor.

Hiç ‘çatlak ses’ çıkmaz mı din kardeşlerimizin arasından...’

Gıda maddeleri derken, ramazan süresince evlere gönderilen erzak paketleri ile çadırlarda verilen yemeklerin malzemelerinden söz ediliyor.

Bunların alımları, bazı kalemlerde trilyonları aşıyormuş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin alımlarının da mercek altına alınmasını istiyor okurumuz...

CHP, Mersin Valisi’ne talimat gönderdi: CHP bayrağını toplatın

MERSİN’den Özlem Yurtçu arıyor:

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, 20 Kasım Cumartesi günü Mersin’de bir miting yapacağı duyuruluyor. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, valiliğe bir yazı göndermiş, ‘Sarıgül’ün mitingde CHP’nin amblemini, bayraklarını kullanmasına izin ve muvafakatimiz yoktur’ diyormuş. Bunun kaymakamlıklara ve polise duyurulmasını istiyormuş. Yani CHP bayraklarını toplattırın demek istiyor, Valimiz Atilla Osmançelebioğlu’na... Aksi halde yasalar gereği CHP’nin hukukunun ve hakkının ilgili idare ve yargı mercilerinde aranacağını söylüyormuş.

Böyle bir talep duyulmuş değildir.

Bir vali, parti bayrağını toplatabilir mi?

Sosyalist Enternasyonal’in üyeleri bunu duysalardı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ne derlerdi acaba?

DEMOKRASİLERDE en büyük güç halk gücüdür. Halkla beraber olmayan lider etkisini yitirmiş demektir. Sarıgül için CHP Genel Merkezi’nin tavrına gülüp geçiyoruz. Milli Şefimizin (İnönü) şu sözünü yineliyoruz:

‘Hadi canım siz de...’

İlhami ERTEKİN MALTEPE-İSTANBUL


Bankalar yetmiyor kuyruklar uzuyor

BANKALARIN müşterilerinden aldığı komisyonlara ilişkin şikáyetiniz çok doğru. Akbank Mersin Pozcu şubesindeki personel yetersizliği, müşterileri canından bezdirdi. Banka müşterileri, işlemlerin yavaşlığı nedeniyle oluşan kuyruklardan şikáyetçi olmanın yanı sıra beklemek için banka içinde yeterince bank bulunmamasından yakınıyor. Mersin’den Ankara’ya 100 milyon liralık havale için yaklaşık yüzde 25 komisyon yüksek değil mi; PTT aynı hizmeti yüzde 2 ile yapıyor. Banka müdürlerine sorulduğunda, komisyon oranlarının şubelerin tasarrufunda olmadığı, genel merkez tarafından belirlendiği söyleniyor.

Cengiz KÖSE MERSİN

BANKA işlemlerimi genelde internetten yapıyor ve çok rahat ediyorum. Şubeden yapılan işlemlerde bankanın neredeyse ‘ayakbastı parası’ aldığını biliyorum. Hatta bir banka var ki, o banka siz başka bankadan o bankaya EFT yapsanız da sizden bir bedel alıyor. Bu konuda itirazıma kimse doyurucu bir yanıt veremiyor. Bankalar neden kamuoyuna açık olmuyorlar?

Özlem ÇUKUR

PTT ÜCRETLERİ

PTT’nin online sistemi ile para havalesi gönderenlerden 250 milyona kadar 3 milyon; 250-500 milyon arasındakiler için 5 milyon bedel alındığını yazmıştık.

www.ptt.gov.tr sitesinde, havale ücret tarifesinde böyle yazıyor.

Ancak bazı okurlarımız, havale göndermek için gittiklerinde, 100 milyona kadar havaleler için 4.5 milyon lira alındığını belirterek, ‘PTT de zam yaparak bankalara ayak mı uyduruyor? Yoksa bir işlem hatası mı var?’ diye soruyorlar.

Mezarlara saygı

BAYRAMDA
yakınlarımıza dua etmek için mezarlara gidildi. İşte binlerce kişinin ziyaret ettiği Karacaahmet Mezarlığı’nın durumu... Yaklaşık bir sene önce fırtına sebebiyle yıkılan ağaçlar

(4. ada) hálá kaldırılmamış. Mezarlar oyuk oyuk, taşlar ikiye bölünmüş. Yol kenarlarında eski püskü elbiseler, iç çamaşırları var. Demek ki birileri mezarlıkta yatıyor. Başıboş köpek sürüleri de cabası... Mezar satın almak isteseniz 20 milyardan kapı açıyorlar. Böyle bir ücrete karşılık, verdikleri hizmet bu mudur?

İbrahim ÇAKIR ÜSKÜDAR

GATA ve Meclis

AKP
Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu üyesi Turan Çömez, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri konusunda şöyle diyor:

‘Askeri hastaneler sivillere açılmalıdır. GATA kanununda yapılacak değişiklikle hem askeri hastanelerdeki atıl hizmet kapasiteleri değerlendirilir, hem de sivil hastanelerdeki kuyruklar azalır.’ PTT, Demiryolu gibi hastaneler de bu tasarıya dahil edilirken, TBMM hastaneleri de bu devir işlemine neden sokulmuyor acaba?

İzzet DERYAOĞLU İSTANBUL

Biliyor musunuz?

ÇEVRESİNE Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin’in ‘hısmı’ olduğunu söyleyen, geçen dönem Fatih Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı’ndan, Korkut Özal’ın aracılığıyla, kadrosunu sekreteri ile birlikte Eminönü Belediyesi’ne aktaran Mahir Katırcı hakkında, Fatih’teki görevi sırasında bir müteahhitten rüşvet istediği iddiasıyla ‘irtikaba teşebbüs ve mahkeme kararına sövme’ suçlarından dava açıldığını...YEREL seçimler öncesinde ‘Bana oy vermezseniz AKP gelir’ diye propaganda yaparak başkanlığı kazanan ANAP’lı Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden’in bir süre önce AKP’ye geçmesi karşısında, kendisine tepki gösterip sözlü sataşmada bulunan eski AKP İlçe Başkanı Mahmut Çelik’in kayınpederi İrfan Uzun’un Adalar Adliyesi’nde tutuklanarak Kartal Cezaevi’ne konulduğunu... BULGARİSTAN’a açılacak üçüncü sınır kapısı Hamzabey’in 21 Kasım’daki açılış töreninin Bulgar tarafının isteği üzerine bir süre daha ertelendiğini... TRAKYA bölgesinde aşırı kuraklık nedeniyle tarlaları ‘tarla farelerinin’ istila ettiğini, Tarım Bakanlığı’nın ilaçlama konusunda hiçbir çalışmasının olmamasının köylülerin tepkisine yol açtığını...
Yazarın Tüm Yazıları