Akmeşe: Sandıklardan AK Parti olarak çok güçlü çıkmak zorundayız

Güncelleme Tarihi:

Akmeşe: Sandıklardan AK Parti olarak çok güçlü çıkmak zorundayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 18:01

Akmeşe: Sandıklardan AK Parti olarak çok güçlü çıkmak zorundayız

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, "2019 seçimlerinde Edirne'den de biz sandıklardan Ak Parti olarak çok güçlü çıkmak zorundayız" dedi. 

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Pazar günü sona eren merkez ilçe kongrelerinin ardından ilçe başkanları, gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarını düzenlenen  basın toplantısında tanıttı. Akmeşe, ilçe kongrelerinde oluşan kadroyla tecrübe ve heyecanı, gençliği birleştirdiklerini söyledi. Teşkilat olarak 2019 seçimlerine hazır olduklarını belirten Akmeşe, “81 ilde kongrelerini tamamlayan ilk illerden birisiyiz. 9 ilçede de kongrelerimizi tamamlamış bulunuyoruz. En son İpsala'da sayın Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılımıyla kongremizi de yaparak ilçe kongrelerimizi tamamladık. Bizde kongreler hem bir şölen havasında geçer hem de bir yenilenmedir aynı zamanda" dedi.

"67 GÖREV ALACAK ARKADAŞIMIZ  SİYASETE YENİ BAŞLIYOR"

İlçelerde yönetim kademesinde 139 kişinin olduğunu belirten Akmeşe, bunlardan 67'sinin yeni görev alanlardan oluştuğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"İlçelerimizde 139 yöneticimiz var bu süreçte seçilen. Bunlardan çok net söylüyorum 67 tane görev alacak arkadaşımız siyasete yeni başlıyorlar Edirne'de. Daha önce hiç siyaset yapmamış arkadaşlar. Hemen hemen teşkilat mensuplarının yüzde 50'sini yenilemiş bulunuyoruz. Ama hiçbir zaman da daha önce görev alıp da şu anda yönetimlerde görev almayan arkadaşlarımızda küsme veya dargınlık da olmaz bizde. Zaten böyle olduğu için Ak Parti ayakta ve her geçen gün oyunu arttırarak Türkiye'ye hizmet etmeye çalışıyor. 10 milyon 500 bin üyesiyle Ak Parti dünyanın en büyük siyasi hareketidir."

Edirne'de 45 bin 700 üyeleri bulunduğunu söyleyen Akmeşe, "Bu üyelerimizin hepsini harekete geçirmeliyiz 2019 seçimleri için. 2 tane çok önemli seçim geçireceğiz. Başta yerel yönetimler sonrasında genel seçim olmak üzere. Bizim de bir sözümüz var. 2019 seçimlerinde Edirne'den de biz sandıklardan AK Parti olarak çok güçlü çıkmak zorundayız. Bunu her toplantımda da söyledim. Bunun için de hepimize çok büyük görevler düşüyor. Başta ilçe başkanlarım ve ana kademe kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarım olmak üzere. Biz çok büyük bir aileyiz. Edirne'de 45 bin üye demek Edirne'nin yüzde 10'undan fazlasının bizim üyemiz olduğu anlamına geliyor. 2'şer, 3'er üyeye ulaşsak, onların gönlünü alsak Edirne'de 1'inci parti olmamamız için hiçbir neden yok. Bütün çalışmalarımızı bundan sonra üye, sandık ve mahalle bazlı yapacağız. Bunu en kısa zamanda hem basın mensupları hem de Edirneliler de görecek. Yani yapılanmamız bitti. Şu anda 9 ilçe başkanlarımız yönetimleriyle birlikte görevlerine başladılar. İlk yapacağımız şey biz yenilendiğimizi bulunduğumuz ilçelerimizde mutlaka halkımıza göstermemiz lazım. Yeni bir oluşum içine girdiğimizi, yeni bir hizmet anlayışı içinde olduğumuzu halkımıza göstermemiz lazım. O nedenle mahalle, köy, sivil toplum örgütlerini hep beraber gezeceğiz ve onların desteğini alacağız. Bizim hiçbir hesabi anlamda bu işleri yaptığımız yok. Zaten bu işleri hesabi olarak yaparsak inanın başarılı olamayız. Bunu çok iyi biliyoruz. Samimi ve gayretli olup Edirne'yi kucaklayacağız" dedi.

"EDİRNE'DE GÜÇLÜ OLURSAK , AK PARTİ TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ OLUR"

AK Parti olarak Edirne'de güçlü olmaları halinde partilerinin Türkiye'de güçlü olacağını anlatan Akmeşe, "Edirne'de güçlü olursak Ak Parti Türkiye'de güçlü olur. Ak Parti Türkiye'de güçlü olursa inanın Türkiye de güçlü olur.” Akmeşe sözlerinin sonunda tüm amaçlarının Edirne'deki oylarını arttırmak olduğunun altını çizerek; “Biz Edirne olarak burada güçlü olmalıyız ki Türkiye'de de Ak Parti güçlü olsun. Bütün amacımız Edirne'deki oyumuzu arttırmak. Artık yüzde 35 veya 49 geçerli değil. Yüzde 50+1 oy almamız lazım. Bütün çalışmalarımız bundan sonra buna göre olacak. Biz Edirne'de de Marmara bölgesinde de oyumuzu arttırabiliriz. Bu heyecanla ve bilincinde olarak bugünden itibaren arkadaşlarımla beraber çalışmalara başlıyoruz. Edirne'yi kucaklayacağız. İnşallah 2019 seçimlerinde bu ekip Edirne'de başarılı olacak. Bundan benim şüphem yok” dedi

Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, gazetecilerin soruları üzerine Edirne'de sürekli olarak seçimlerde yeterli oyu alamamalarını değerlendirip, "Ben Edirne'de yeterli oyu alamamızda en başta suçu kendimde buluyorum. Yeterli oyu alamadık Edirne'den bu eksiğimiz. Demek ki Ak Parti'yi anlatamadık Edirne'de. Bunu Anadolu anlıyor da Trakyalı neden anlamıyor? Bu bizim eksikliğimiz. Geçen sefer 2 çalıştıysak bu sefer,  3 çalışacağız. Bundan sonra uyum içinde bir teşkilat var" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!