Aklınızı başınıza alın

AVRUPA Basketbol Şampiyonası’nda yaşanan hayal kırıklığından sonra ortalık toz duman.

Görülüyor ki, herkes başarısızlığın faturasını birbirine kesmek istiyor. Karşılıklı suçlamalar, sallamalar, basketbol camiasını savaş alanına çevirdi. Ve görülüyor ki, her şeyin faturası da Milli Takımlar Genel Menajeri Doğan Hakyemez’e kesilmek isteniyor.

Beyler, aklınızı başınıza alın. Karşılıklı suçlamalarla ‘o bunu yaptı, şu bunu etti’ diyerek kimse bu işten kurtulamaz. Eğer bu işte bir suçlu varsa, bunda herkesin payı var. Sahada yüreğini ortaya koymayan, savaşmayan, arkadaşları ile dayanışma içine girmeyen ve formasını düşünmeyen oyuncuların ‘şu şöyle olsun, bu böyle olsun, o gitsin’ demeye hiç hakları yok.

Böyle davranarak da bir yere varamayız. Sen sahaya çıkıp, görevini yapmayacaksın, sonra da bir sohbet sırasında söylenenleri öne sürüp, ‘menajer istifa etsin’ diyeceksin. Bu, çözüm de değil, etik de...

Birlik olma zamanı

Tamam, ortada büyük bir hayal kırıklığı var. Herkes bunun acısını içinde yaşıyor. Ama şimdi yapılması gereken suçlamalar değil, el ele vererek ‘birlikte nerede hata yaptık?’ sorusuna cevap arama zamanı. Biz Avrupa Şampiyonası’nda kötü oynadık, mücadele edemedik. Tıpkı buraya şampiyon olma iddiasıyla gelen ev sahibi Sırbistan&Karadağ gibi. Onlar da şimdi bizlerle aynı durumda. Karşılıklı suçlamalar onlarda da mevcut. Buradan şunu çıkartıyorum. İki takım da büyük yıldızlara sahip. Ama yıldızlardan bir takım yaratamadığınız vakit, işte böyle hayal kırıklığı yaşıyorsunuz.

Faturayı Doğan Hakyemez’e kesmek doğru değil. Onun görevden ayrılmasıyla her şey düzelecekse, tamam. Ama bunun böyle olmayacağını hepimiz biliyoruz. Son üç şampiyonadır yaşananlar bir kez daha tekrarlandı. Hastalık belli. Yeni ve başarıya aç oyuncularla oluşturulacak bir takım bizi toparlar ve ayağa kaldırır. Bu hezimetten gerekli dersleri alıp, el ele verirsek basketbolumuzu düzlüğe çıkartırız.

Yok, suçlamalara devam edip, günah keçileri aramayı sürdürürsek, karanlıkların içinde kaybolup gideriz. Herkes aklını başına alsın.
Yazarın Tüm Yazıları