Aklını seveyim

RIZA, ben senin aklını seveyim. Benim bir iddiam vardı. Rıza hevesli değil. Rıza deneyimli, Rıza bilgili, Rıza yetenekli.

Üç haftada bir takımın bu kadar çehresi değişemez. Üç maçtır gol yemiyorsun. Çok az pozisyon veriyorsun. Bunlar futbolda kolay olacak şeyler değil.

Dün akşamki oyuna bakıyorum. İlk 20 dakikada Beşiktaş oyunu paketledi. Gözardı etmemek lazım, bu ülkede zor deplasman yerlerinden biri de Gaziantep. Antep iyi takım. Ama Beşiktaş o kadar akıllı oynadı ki, ‘lig böyle oynanır’ dedi. Verilen pozisyon çok az. Rakipten de daha çok pozisyon buldun. Oyun Antep ağırlıklı oynandı gibi gözükse de, kazın ayağı öyle değil.

Koray takıma ilaç oldu

Beşiktaş, kendisi için çok önemli olan akşamda sahanın içinden 3 puan çıkardıysa, fazla vıdı vıdı etmenin alemi yok. Ronaldo, Tümer ve Pancu yok. Bunlar önemli eksikler. Bu takımın vazgeçilmez üç oyuncusu yok. Ama Rıza maç öncesi senaryosunu o kadar iyi yazmıştı ki, senaryosu tuttu.

Rıza’nın isteyip aldığı Koray, bu takıma ilaç oldu. Ronaldo’nun yokluğunda yalnız takımının değil, sahanın da en iyi oyuncusu Koray’dı. Aferin bu kardeşe. Çağdaş ile İbrahim Toraman da Rıza geldiğinden bu yana büyük bir uyum içinde top oynuyorlar. Çok iyi eşleştiler. İkisi de çok genç çocuklar. Beşiktaş’ın en az 10 sezon, onların oynadıkları yere adam ihtiyacı olmaz.

Ben dün akşam Veysel’i de çok beğendim. Bunu attığı gol için söylemiyorum. Korkunç bir pres anlayışı içinde oynadı. Attığı gol de yaptığı presin meyvası. Carew’in bir uyumsuzluğu var. Ben de hayretler içindeyim. Niyeti kötü değil. Bir şeyler yapmak istiyor ama yanlış yapıyor.

Beşiktaş’ın oyunun bir kısmında, sıkıntıya düştüğü yerde oyuna sonradan giren Okan’la, Ahmet Yıldırım’ın top kayıpları başroldeydi. Orta sahada her kaybettiğin top, öbür tarafın topu oluyor. Yine gözden kaçmasın, rakibin hücumu başlayacağı yerde artık Beşiktaşlı oyuncular faul yapıyor. Bu da şu demek; ‘Ben rakibe az adamla yakalanmayacağım. Herkes pozisyonunu alacak, rakip de zora girecek’

Maçın hakemi iyi niyetli bir kardeş, ama acemi. Hakemliği kitap okuyarak öğrenmiş herhalde. O kadar lüzumsuz düdükler üfledi ki, zaman zaman oyunun keyfini kaçırdı. Kendini de sıkıntıya soktu, oynayanları da, seyredenleri de.
Yazarın Tüm Yazıları