Akkuyu'da bilirkişi incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Akkuyuda bilirkişi incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 22:10

MERSİN Akkuyu’da çalışmaları süren Akkuyu Nükleer Santrali’nde mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi inceleme yaptı.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının iptali için birçok sivil toplum örgütü ve çevrecilerin Danıştay 6. İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın ardından ilk kez 11 kişiden oluşan bilirkişi heyeti dün sahada inceleme yaptı. TEMA Vakfı’nın yanı sıra diğer çevre örgütleri ve odaların da açtığı davaların bilirkişi incelemelerinin birleştirilmesi nedeniyle nükleer santralin keşfi kalabalık bir davacı grubunun eşliğinde gerçekleşti.

TEMA Vakfı tarafından yapılan açıklamada, nükleer santrallerin, herhangi bir kaza yaşanmaması durumunda bile toprak varlıkları kaybı, soğutma sularının deniz, akarsu ve göl habitatlarını olumsuz etkilemesi gibi çevresel tahribatlarla doğaya ve yaşama zarar verdiği belirtildi. Japonya Fukişima’da 11 Mart 2011’de başlayan ve hala devam eden nükleer santral felaketinin ‘ne denli büyük bir tahribata neden olduğu’na da dikkat çekilen açıklamada “Tüm gerçekler, nükleer enerjinin aslında sanıldığı kadar temiz olmadığını gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!