Akıncı’ya inen timden çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Akıncı’ya inen timden çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 01:05

Yunan basını geçen hafta Fatih Arık ve Halit Çetin isimli 2 askerin Meriç Nehri’ni geçerek Yunanistan’a sığındığını duyururken Yunan internet sitelerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te suikast girişiminde bulunan firari darbeciler olabilecekleri yazıldı. Öte yandan Meriç Nehri’ni 15 Şubat’ta geçen ve 17 Şubat’ta Orestiada şehrindeki karakola başvurarak siyasi sığınma talebinde bulunan 2 kaçakla ilgili Yunan makamları Türk yetkililerle bilgi paylaşmazken, gizli bir yerde tutuldukları öğrenildi. Resmi makamlar Yunan basınına da açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Daha sonra araştırmalarda, Üsçavuş Fatih Arık ve Kıdemli Çavuş Halit Çetin’in 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Yeşilköy’den Dalaman’a gitmek üzere kalkan ancak son anda rota değiştirerek Ankara Akıncı Üssü’ne inen CASA tipi askeri uçaktaki 30 SAT komandosu arasında bulunan 2 darbeci asker olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’dan havalanıp Çiğli’ye inen sonra da Marmaris’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele giden 3 Sikorsky helikopter dışında, İstanbul’dan bir CASA tipi askeri uçak da 15 Temmuz gecesi aynı saatlerde havalanmış ancak Dalaman’a gitmesi planlanan uçak son anda Akıncı’ya inmişti. Bu olayı Kara Kuvvetleri Komutanı’nın rehin alındığı odada olan SAT komandosu Melih Albayrak ifadesinde aktarmıştı.

Albayrak, ilk olarak Erdoğan’ın bulunduğu bölgeye yakın olan Dalaman’a hareket ettiklerini ancak sonra Akıncı Üssü’ne indiklerini anlatmıştı. Albayrak, Yeşilköy’den Ankara Akıncı Üssü’ne giden CASA tipi askeri uçakta yer alan ve daha sonra kaçan 30 kişinin listesini vermişti. Bu 30 kişiden 25’i İstanbul’da o tarihlerde yakalanırken 5 kişi firariydi. İşte 15 Temmuz’dan 7 ay sonra kaçarak Yunanistan’a sığındıkları ortaya çıkan Fatih Arık ve Halit Çetin o firari isimler arasında bulunuyordu.

Haberin Devamı

BİLGİLER GİZLİ TUTULUYOR

Öte yandan Meriç Nehri’ni 15 Şubat’ta geçen ve 17 Şubat’ta Orestiada şehrindeki karakola başvurarak siyasi sığınma talebinde bulunan 2 kaçakla ilgili Yunan makamları Türk yetkililerle bilgi paylaşmazken, gizli bir yerde tutuldukları öğrenildi. Resmi makamlar Yunan basınına da açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!