Akıllı telefon başrolü kaptı

Güncelleme Tarihi:

Akıllı telefon başrolü kaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 23:06

Her şey 40 metrekarelik bir ofisle başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun olan üç genç, Altan Aras Fakılı, Yalçın Yıldırım ve Ali İhsan Daşkın, Türkiye’deki teknoloji alanındaki önemli bir sorunu fark etti.

Haberin Devamı

O dönemlerde yurtdışından gelen bilgisayarların fiyatlarını çok yüksek bulan bu gençler, Türkiye’de çok daha uygun fiyatlarda bilgisayar üretebilmenin hayalini kurdu ve aradan geçen yaklaşık 27 yıllık hikâyede yeri geldi il il gezdiler, yeri geldi yeni birileriyle tanışmak için çalmadık kapı bırakmadılar. Bugüne kadar milyonlarca adet bilgisayar satışı gerçekleştirdi.

Ancak akıllı telefonlarla gelen mobil devrim Casper’ı da dönüştürdü. Yaklaşık 3 yıl önce akıllı telefon modellerini kullanıcılara sunmaya başlayan Casper’ın gelirlerinde bilgisayarlar ilk kez ikinci sıraya düştü. Geçen gün yeni akıllı telefon modeli ‘VIA G1’ ve ‘VIA G1 Plus’ modellerinin toplantısından bir araya geldiğimiz Casper Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Yıldırım ve Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, şirketteki mobil dönüşümü anlattı.

YÜZDE 40 BÜYÜME
2017 yılında Casper cirosunun bir önceki yıla göre yüzde 40 artışla 720 milyon liraya çıktığını anlatan Yalçın Yıldırım, “Bunda akıllı telefon modellerimizin etkisi çok büyük. Bu pazardaki daralmaya rağmen şirket olarak, akıllı telefon kategorisinde bu yılı adet bazında yüzde 23, ciro bazında ise yüzde 65 büyümeyle kapattık. Bilgisayar pazarında da düşüş yaşandı. Ancak Casper yüzde 22 büyüdü. Bu tablo bizim gelir dengemizi değiştirdi. Casper tarihinde ilk kez bilgisayar gelirleri ikinci sıraya geriledi. Şu anda Casper cirosunun yüzde 52’si akıllı telefonlardan yüzde 48’i ise bilgisayarlardan geliyor” dedi.

YENİ MODELİ VIA G1 PLUS OLDU
AKILLI telefon pazarında orta ve üst segmente hitap ederek ekonomik fiyatlarla bu segmentte öne çıkmayı başardıklarını anlatan Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, yeni modelleri olan Casper VIA G1 Plus’ı tanıttı. Neredeyse çerçevesiz ekran geliştirdiklerini belirten Lamprecht, “Telefon alanının maksimum bir şekilde kullanılmasını sağlıyoruz. Modelin fiyatı 1499 TL” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!