Akıllı priz projesi ilgi çekti

Güncelleme Tarihi:

Akıllı priz projesi ilgi çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 13:46

Akıllı priz projesi ilgi çekti

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK Mesleki Eğitim Merkezi tarafından açılan 2016 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda 20 yaşındaki Eda Altunkaya'nın 'Ütüyü fiştemi unuttun' adlı projesi ilgi çekti.

Fuarda, Mesleki Eğitim Merkezi Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı ve Motor Teknolojisi Alanı’ndan 68 öğrenci ve 6 danışman öğretmenin 4 aylık çalışması sonucu hazırlanan 25 proje yer aldı. Esnaf odaları ve bazı daire müdürlerinin katıldığı fuarda en büyük ilgiyi Elektrik-Elektronik Görüntü ve Ses Sistemleri Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Eda Altunkaya’nın hazırladığı 'Ütüyü fiştemi unuttun' adlı proje gördü.

Projenin amacının internet üzerinden evde yada ofisteki prizleri kontrol etmek olduğunu belirten Eda Altunkaya, "Bu projeye kısaca 'Akıllı priz' diyoruz. Akıllı prizimizin özelliği, telefonumuz, internetimiz ve akıllı prizimiz internet üzerinden birbirleriyle haberleşerek verilen komutları yerine getirmekte. Akıllı prize bir tane işlemci koyduk. İşlemcimizin içerisine telefonla, internet yazılımları yüklendi. Yazılımlar üzerine telefonumuz da bu uygulama var. İl dışında olduğum zaman cihazıma takılan herhangi bir ürünü telefondan cihaz modunu kontrol edip 'Aç' komutu verdiğimde telefonum internete akıllı prizi açması yönünde haber veriyor. İnternet, akıllı prize bu komutu verdiğinde akıllı priz açılıyor. 'Kapat' dediğimde aynı şekilde kapanıyor. İnternet, akıllı priz ve telefon burada birbiriyle haberleşiyor. Konfor ve rahatlık açısından yapılmış bir projedir. İş kadınlarını düşünerek biz bu yola çıktık. İş kadınlarımız evden çıktıklarında 'Ütüyü fişte mi unuttum' diye şüpheye düşüyorlar. Böyle bir şüpheye düştükleri zaman bazen geri dönme olasılıkları olmuyor. Telefon üzerinden cihazın açık veya kapalı olduğunu kontrol ediyorlar. Eğer açıksa akıllı prizimizi kapatıyorlar" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!