Akıllı ofisler motivasyonu arttırıyor

Güncelleme Tarihi:

Akıllı ofisler motivasyonu arttırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:49

Dünyada her dört çalışandan biri iş yerinde kendilerine sunulan teknolojiden etkilendiklerini, üretkenliklerini artıracak daha iyi teknolojilerin sunulması durumunda yeni bir işe geçmeyi düşünebileceklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Teknolojinin inşaat ve gayrimenkul sektöründe kullanımı her geçen yıl daha da artıyor. Sektörde yaşanan teknolojik gelişmeler mimari tasarımdan enerji verimliliğine, inşaat tekniklerinden satış ve pazarlama stratejilerine kadar geniş bir alanda verimlilik artışı getiriyor. Bu paralelde düşük enerji kullanan akıllı ve çevreci mimari anlayışının giderek yaygınlaşacağı düşünülüyor.

Teknolojik ve modern ofisler
Araştırmalara göre çalışanları başarıya götüren yol yüksek motivasyondan geçiyor. Çalışanların motivasyonu yerinde değilse, sağladığı işgücü de yeterli olmuyor. Moral ve motivasyonu yükseldikçe, verimliliğin yükseldiği gözlemleniyor. Bu da doğru orantılı olarak kârlılığın artmasını sağlıyor. Bu yüzden iş yerlerinde çalışanların moral ve motivasyonlarının üst düzeyde tutulması büyük önem taşıyor. Bu bağlamda akıllı ofislerin çalışanlar üzerinde olumlu anlamda etkileri olduğu biliniyor. Daha teknolojik ve modern ofislerde çalışan insanların işine bağlılığı ve motivasyonu, standart ofislerde çalışan kişilere kıyasla daha yüksek oluyor. Çalışma ortamı ve fiziksel koşullar, ofisin temizlik ve düzeni, havalandırması, gürültülü olmaması, ofis ekipmanlarının kusursuz olması gibi özellikler çalışanların verimliliğini etkileyebildiği gibi motivasyonuna da etkiliyor. Çalışma zamanlarının gündelik hayatımızın en büyük dilimini kapsadığı düşünüldüğünde, ofislerin en iyi şekilde tasarlanmasını ve her anlamda tüm detayların düşünülerek geliştirilmesi gerekliliği ortaya çıkıyor.

Ofis ortamı verimlilik için önemli
Alışılagelmiş ofislerin aksine akıllı ofisler başta enerji tasarrufu, yönetim kolaylığı ve verimlilik konularında büyük avantajlar sağlıyor. Akıllı ofislerde kullanılan ısıtma ve soğutma teknolojileri, iklimlendirme işlemlerini sürekli kontrol altında tutarak ciddi enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, aydınlatma, asansör ve havalandırma sistemlerinde de kullanılan teknolojik donanımlarla verimli ve sürdürülebilir çalışma ortamları sağlanıyor. Tamamı teknolojik donatılarla geliştirilen ofislerde sürdürülebilir bir iş yaşamı sunabilmek adına kafeler, restoranlar, alışveriş caddeleri, AVM ve otel gibi alanlara da yer veriliyor.

Akıllı sistemler yaygınlaşıyor
Türkiye’de inşaat sektörü son 10 yıl içinde dünya standartlarını yakalayarak uluslararası alanda büyük projelerin üstlenicisi konumuna geldi. Özellikle Avrupa’da enerji tasarrufu amacıyla ofislerde akıllı sistemlerin yaygınlaştırılması üzerine önemli çalışmalar yapılıyor. Türkiye, akıllı ofislerin dünyada geldiği noktayı henüz yakalayabilmiş değil. Bu sistemlerin kullanılması müteahhit firmanın tercihine kalmış durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!