Akıllı devriyeyi dünyaya tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Akıllı devriyeyi dünyaya tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:11

Bilkent Cyberpark’ta faaliyetlerini yürüten bir Türk firması, polis araçlarına görüş alanında bulunan tüm plakaları otomatik okuyup, sorgulayabilme özelliği getiren ‘Akıllı Devriye’ sistemini dünyaya tanıttı. Sistemin ilk müşterileri Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Haberin Devamı

AR-GE çalışmalarının Bilkent Cyberpark’ta yapıldığı “Akıllı Devriye” sistemi ile polis araçları hareketliyken de çalıntı araç ve sahte plaka gibi tespitlerde bulunabilecek. Arka ve ön kamera ile devamlı kayıt alıp, tüm araçların hızlarını okuyabilen sistem, ihlalleri otomatik oluşturuyor. Harita üzerinden takibin de mümkün olduğu sistemde yüz tanıma, hava kirlilik ölçüm sensörleri gibi özellikler de bulunuyor. Türkiye’nin video görüntüleme sistemleri, akıllı yazılımlar gibi güvenlik teknolojisi uygulamaları ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılayan Ekin Teknoloji, son geliştirdikleri “Akıllı Devriye ile dünyada bir ilke imza attı.

PARİS’TE TANITILDI

Geçtiğimiz ay Paris’te gerçekleşen devletlerin iç güvenlik profesyonellerine yönelik ilk uluslararası bienal niteliğindeki 18. Milipol Fuarı’nda da dört gün boyunca tanıtılan “Akıllı Devriye”nin yurt dışındaki ilk müşterileri arasında Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Haberin Devamı

MERKEZDEN CANLI İZLENİYOR

Ar-Ge çalışmalarının Bilkent Cyberpark’ta yapıldığı “Akıllı Devriye” araçlara kolay monte edilebiliyor. Sistem sayesinde araçlar hareketliyken bile plaka tanımları yapılarak, gerek çalıntı araç, gerekse sahte plaka ve hız tespitleri gibi süreçler çözümlenebiliyor. Hem park halinde hem de hareketliyken çalışabilen sistem, görüş alanında bulunan tüm plakaları otomatik okuyup, sorgulayan ve kaydeden özelliklere sahip. Arka ve ön kamera ile devamlı kayıt alan sistem ihlalleri otomatik oluşturuyor. “Akıllı Devriye”ye sahip araçlar birbirleriyle haberleşebiliyor ve alınan canlı görüntüler de merkezden izlenebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!