Akıllı bisikletler Mersin'de

Güncelleme Tarihi:

Akıllı bisikletler Mersinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 15:20

Akıllı bisikletler Mersin'de

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 'Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde' projesi hayata geçti.
Projenin açılış töreni, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, çok sayıda sporcu ve vatandaşın katılımıyla Adnan Menderes Bulvarı'nda yapıldı. Açılışta konuşan Başkan Kocamaz, Mersinlilerin hak ettiği, sağlıklı ve huzurlu bir kent oluşturma adına çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
"Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Mersinli'leri bu anlamlı hizmet ile buluşturmuş olduk. Artık vatandaşlarımız çok uygun ücretlerle dilediği gibi Mersin sahillerinde bisiklet sürmenin keyfini yaşayacak. Bu bir başlangıç, daha sonra ihtiyaca göre bisikletlerimizin sayıları da artacak. Hedefimiz bu kentte yaşayan insanların sağlıklı yaşayabilmeleri için her türlü altyapıyı sağlamaktır."
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından akıllı bisiklet istasyonundaki bisiklet ile ilk sürüşü gerçekleştiren Başkan Kocamaz, tören sonunda bisikletçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
6 İSTASYON, 72 BİSİKLET
Proje kapsamında, Adnan Menderes Bulvarı kıyı şeridi üzerinde 6 noktada kurulan bisiklet park istasyonunda, tüm sezon kiralanabilecek 72 bisiklet hizmet verecek.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!