Akhisar'ın golüne antrenörlerden onay

Güncelleme Tarihi:

Akhisarın golüne antrenörlerden onay
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 11:41

SÜPER Lig’de Akhisar Belediyespor’un deplasmanda 3-3 berabere kaldığı maçın 81’inci dakikasında Onur’la kazandığı son gole Eskişehirspor’un itirazı konusunda görüşüne başvurduğumuz teknik adamlar, tartışmalı pozisyonda çoğunlukla fair play’a aykırı bir davranış olmadığı görüşünde birleştiler.

Haberin Devamı

Akhisarın golüne antrenörlerden onay

Eskişehirsporlu bir oyuncunun sakatlanması yüzünden oyun durdurdurulduğunda topun Akhisar Belediyesporlu futbolcularda olduğunu hatırlatan teknik adamlar, maç yeniden hakem atışıyla başlamasından sonra Akhisar Belediyespor’un topu rakibe vermesinin mantıksız olduğunu söylediler, "Pozisyonun devamında atılan gol nizami. Fair play açısından tartışılacak bir şey yok" dediler.

Onur’un golünün fair play’e aykırı olduğunu söyleyen Eskişehirsporlular’ın, "Telafi için kalenizi açın, gol atalım" önerisine izin vermeyen Akhisar Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan’ın doğru hareket ettiğini savunan teknik adamlar, "Burada en büyük hata, tedavi esnasında su içmek için saha kenarına gelen ve hakem atışı sırasında sahada pozisyon almayan Eskişehirsporlu futbolcularda" diye konuştular.

Haberin Devamı

Bazı teknik adamlar ise Barış Şimşek’in hakem atışını oyunu durdurduğu noktadan çok ileride yaptığını, bunun da Akhisar Belediyespor’a avantaj sağladığını savundu. Bucaspor teknik direktörü Suat Kaya ise Akhisar Belediyespor’un centilmence davranmadığını öne sürdü.

TEKNİK ADAMLAR NE DEDi?

Teknik adamların bu konudaki görüşleri şöyle:

Cüneyt BİÇER (Nazilli Belediyespor): "Televizyondan izlediğim kadarıyla hakem, top Akhisar Belediyesporlu futbolcudayken müsabakayı durduruyor. Bu arada sakatlanan Eskişehirsporlu futbolcuya gerekli müdahale yapılıyor. Son sağlık görevlisi sahayı terkettikten ve kenara giden son Eskişehirsporlu futbolcu sahaya dahil olduktan sonra hakem yeniden oyunu başlatıyor, Akhisarlı oyuncu da gidip golünü atıyor. Bence nizami bir gol. Burada sorun Eskişehirsporlu futbolcuların geç pozisyon almasından kaynaklanıyor. Hakemin, Eskişehirli futbolcuların yerlerine geçmesini bekleme durumu yok."

LEVENT ERİŞ: (Manisa Büyükşehir Belediyespor): "Bu pozisyonda tek suçlu maçın hakemi Barış Şimşek. Akhisar’ın atağını çok önde başlattı. Ayrıca futbolcuların saha içindeki kontrollerini sağlamadan maçı oynattı. Elbette bir futbol adamı olarak Eskişehirspor savunmasının zaafiyete kapılıp uyumasını da kabul edemem. Cihat Arslan burada asla suçlanamaz. Cihat Arslan, attıkları 3’üncü golden sonra yönetimi arayıp, (Kalemizi Eskişehir’e açalım mı) sorusunu sormuş. Başkan Hüseyin Eryüksel de golün nizami olduğunu söylemiş. Cihat Arslan son derece etik bir davranışta bulunmuştur. Kimse onu günah keçisi ilan edemez."

SUAT KAYA (Bucaspor) : "Eskişehirspor’un yediği golde Akhisar Belediyesporlu futbolcular bana göre centilmence hareket etmediler. Hareket fair play’a uygun değil. Ben Akhisar Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan’ın yerinde olsaydım golden sonra kalemi Eskişehirspor’a açar, rakibin gol atmasını sağlardım. Ayrıca hakemin o golü vermesi de çok ayıp olmuş. Çok kritik 2 puan kaybettiler."

TANER TAŞKIN (Manisaspor): "Akhisar Belediyespor’un attığı 3’üncü gol tamamen kurallara uygun. Sakatlanıp yere yatan Eskişehirsporlu futbolcu uyanıklık yaptı. Topu gelişigüzel vurduktan sonra pozisyonun Akhisar atağına dönüşebileceğini görünce kendini yere bıraktı. Tedavi sonrası Akhisar Belediyespor hızlı hücum yapınca Eskişehirspor savunması uyudu. Cihat Arslan ve Akhisar Belediyespor şu zamana kadar asla fair play ruhu dışına çıkmamıştır. Eskişehirspor müsabakasında da fair play duruşuna aykırı davranışta bulunulmamıştır. Kimse Cihat Arslan’ı suçlayamaz."

SERDAR SABUNCU (Altay): "Cihat Arslan’ı Göztepe’den tanıyorum. Kendisi çok düzgün, adaletli ve doğru bir insandır. Oyun durduktan sonra, kural gereği hakem ya dünkü gibi topu, son olarak topa sahip takım konumundaki Akhisar Belediyespor’a verir, ya da rakip oyuncu topu fair play gereği diğer takıma bırakır. Hakem düdük çaldıktan sonra Akhisar’ın sorumluluğu olmaz. Eskişehirsporlu futbolcular oyuna konsantre olmalıydı. Akhisar Belediyespor’un atağı rakip kaleye neredeyse 70 metre uzakta başladı. Tartışmasız, net ve nizami bir gol. Bu pozisyonda kesinlikle Cihat hoca ve Akhisar haklı."

METİN DİYADİN: (Göztepe’nin eski antrenörü) "Akhisar Belediyespor’un attığı 3’üncü golün nizami olduğu düşüncesindeyim. Hakemin tek hatası sadece hakem atışını biraz önde yapması. Futbolda böyle anlar yaşanıyor. Çok stresli bir maç izledik. Ancak ben centilmenliğe aykırı bir durum sezmedim. Saha içinde şartlar ne olursa olsun takımlar savunma güvenliğini yok saymamalılar. Akhisar hızlı hücumla golü attı, Eskişehir o anda disipline olamadı. Teknik direktör Cihat Arslan’ı suçlayacak bir durum göremiyorum"

ERCAN ERTEMÇÖZ (Ödemişspor): "Bana göre golde teknik adamlarla ilgili bir sorun yok. Burada hakemin yanlışından söz etmek mümkün. Barış Şimşek, hakem atışını yanlış yerde yapmış. Oyun durduğunda top Akhisar’daydı ancak pozisyon 15 metre önde başladı. Futbolda 2-3 metre çok önemli değil, ancak 15 metrelik mesafe önemli. Hakem ayrıca Eskişehirsporlu futbolcuların pozisyon almasını bekleyebilirdi. Zaman ve yer açısından yanlışlık var. Hakem aceleci davranmamalıydı."

REHA KAPSAL: "Golde Akhisar’dan çok hakem ve Eskişehirspor’un yedek kulübesi suçlu. Kış mevsimindeyiz. Liglerde su molası yok. Buna rağmen Eskişehir’in 4-5 oyuncusu sakatlık pozisyonunda kenara geliyor. Hatta 2 tanesi oyun başladıktan sonra yerlerine bile dönmüyor. Teknik ekiplerinin Eskişehirli futbolcuları uyarıp pozisyon almalarını sağlaması lazımdı. Düşmemeye oynayan bir takımda böyle konsantrasyon bozukluğu olmaz. İğneyi biraz kendilerine batırsınlar. Maç 2-2 olsaydı da düşme hattındaki Eskişehirspor böyle bir gol atsa ne yaparlardı?. Biraz empati yapsınlar. Akhisar golü atan taraf olmasına rağmen ev sahibinin tepkisiyle suçluluk hissedip demoralize oldu. Kalelerinde 3 tane net pozisyon verdiler."



BAKMADAN GEÇME!