Akhisar'da zeytinin babasına son veda

Güncelleme Tarihi:

Akhisarda zeytinin babasına son veda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 17:20

Akhisar'da zeytinin babasına son veda

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde tütün üretiminden zeytin üretimine geçilmesinde büyük rol oynayan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ile ile Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği Başkan Vekili Mustafa Alhat'ın babası hayırsever işadamı Hüseyin Alhat, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1970'li yıllarda zeytinin işlenmesi ile pazarlanmasında Akhisar ile birlikte ülkenin pek çok köşesindeki binlerce üreticiye rol model olan Hüseyin Alhat, kısa bir süre önce rahatsızlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda eğitim hayatına kazandırdığı Hüseyin Alhat İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrencilerle son kez buluşan Alhat, 28 Haziran'da yaşama gözlerini yumdu. Arkasında bin yaşında zeytin ağaçlarına sahip çıkacak bilinçli bir üretici kitlesi bırakan, Türkiye'nin adeta zeytin devriminin gerçekleşmesinde öncü olan Hüseyin Alhat, aynı gün Yeni Gülruh Camisi'nde kılınan ikindi namazına müteakip Akhisar Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÇOCUKLARI BABALARININ İZİNDE

Çocukları, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ile Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği Başkan Vekili Mustafa Alhat, babalarının izinden zeytinciliğin gelişmesi için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Mustafa Alhat, babasının Akhisar'da birçok ilki gerçekleştirirken tek amacının, yaşadığı topraklara değer katmak olduğunu belirterek "Ölümsüz olmak ancak eser bırakmakla mümkündür. Babamız hem kendi diktiği hemde dikilmesine vesile olduğu milyonlarca ölümsüz zeytin ağacıyla beraber yaşayacaktır. Zeytin ağaçları öksüz kalmayacak eserleri yaşatılacak" dedi.

Babasının aynı zamanda öğretmen olduğunu anlatan Alper Alhat ise "Biz çok şanslıyız. Hem çok iyi bir babamız hem de çok iyi bir öğretmenimiz vardı. Zeytinin ise sadece bizim değil çocuklarımızın da geleceğini teminat altına alacağını öngören biriydi. Akhisar'ın Hüseyin Alhat'ın hayata geçirdiklerine sahip çıkacağına inanıyoruz. Ülkenin geleceğinin tarımda olduğunu söyler toprağa ve zeytine sahip çıkın diye öğütlerdi. Akhisar zeytin babasını kaybetti ama abimin de söylediği gibi zeytinlerimiz öksüz kalmayacak" diye konuştu.

AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!