Akdeniz'in Doğulu'su

Güncelleme Tarihi:

Akdenizin Doğulusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

13 yıldır müzik piyasasında olan ve “Yegane” adlı albümünü geçtiğimiz haftalarda çıkaran Erkan Güleryüz, iddialı konuştu. “Bugüne kadar çok güzel işler yaptım. Kısacası Türkiye’de ilk 5’teyim diyebilirim. Müzik sektörünün Okan Bayülgen’i, Akdeniz’in Kenan Doğulu’suyum!”

Haberin Devamı

Müzik kariyeriniz nasıl başladı?

- Doğumumdan sonra annem bir hastalık geçirmiş. O esnada benimle ilgilenemediği için bir seneliğine beni Almanya’da bakıcı bir aileye emanet etmiş. Oradaki herkes müzisyenmiş. Bir senenin sonunda birbirimize öyle alışmışız ki benim iki tane ailem olmuş. Hafta içlerini biyolojik ailemle, hafta sonlarımı da öz ailemle geçiriyormuşum. Oradaki ablam bir grubun solistiydi ve ben hep onunla birlikte olduğum için zaten müziğin içindeydim. 7 yaşıma kadar bu böyle devam etmiş ve sorasında zaten Türkiye’ye gelip Aydın’a taşındık. Annemin rahatsızlığı benim müzik hayatımı başlatmış diyebilirim.

Aydın’a yerleştikten sonra nasıl devam ettiniz?                 

- Aydın’a taşındıktan sonra her şey yerine oturdu ve düzenli bir hayatımız oldu. Okula gittim. Daha ilkokuldayken müzik grubum vardı benim. Müzikten hiç kopmadım. Ortaokul ve lisede de bu devam etti. En sonunda konservatuvara gittim ve her şey tamamlandı.

İlk profesyonel deneyiminizden bahseder misiniz?

- Benim için kariyerime profesyonel olarak başlamak demek ilk kez para kazanarak bu işi yapmış olmam demektir. O da 14 yaşıma denk geliyor. O yaşımda ben düğün şarkıcısıydım. Şimdiki tarzıma uyduramayabilirler ama düğün şarkıcılığı yapıyordum. Profesyonel tecrübem böyle başladı.

Albümlerinizden çok çeşitli yerlerde sahne almanızla tanınıyorsunuz. Sizce bunun nedeni nedir?

- “İstanbul Bekliyor” albümümü çıkardıktan sonra çeş itli siyasi olaylar olmuştu ve Raks Müzik bir şekilde kapatılmıştı. Bu yüzden hemen ardından albüm çıkaramadım. Çeşitli yerlerde sahne almaya başladım. İnsanlar bu yüzden daha çok tanıdı beni. Sahnemi seviyorlar. İnsanın kendisini övmesinden hoşlanmam ama yani açıkça şunu söyleyebilirim ki: Bu işin Okan Bayülgen’iyim.

1995 yılında Popshow 95 adlı yarışmada hem ikinci hem de üçüncü seçilip Ajda Pekkan’dan ödül almışsınız...

- O yarışma benim miladımdı. Bir gecede kendi bestenizi söyleyip ödül alıyordunuz. Ajda Pekkan’ın elinden iki ödül birden almak demek bu işi ulusal alanda profesyonel olarak yapmaya başlamak demektir. Jüride Sezen Aksu, Hıncal Uluç, Mustafa Oğuz, rahmetli Osman Yağmurdereli, Ajda Pekkan ve Tarkan vardı. Yarışmada Deniz Seki birinci olmuştu. Ben hem tek hem de grubumla birlikte yarıştım. Kendi söylediğim şarkıyla üçüncü, grubumla birlikte söylediğim şarkıyla ikincilik elde ettim.

TÜRKİYE’DE İLK BEŞTEYİM

Bir yarışmada iki ödül birden almak yapımcıların dikkatini çekmiştir sanıyorum...

- Evet hemen bana teklifler gelmeye başladı. O dönemde Raks Müzik vardı. İlk albümüm “İstanbul Bekliyor”u çıkardık. Pop müzik sektörü o zaman daha kaliteliydi. Çok güzel işler yaptım ben. Kısacası Türkiye’de ilk beşteyim diyebilirim.

Kimler var bu ilk 5’in içerisinde?

- Kenan Doğulu, ben, Serdar Ortaç ve Murat Dalkılıç’ı örnek verebilirim.

“Yegane” albümünde neler değişti?

- Yegane’de baştan sona bir ekip çalışması yaptık. Birbirinden değerli isimlerle çalıştım. Prodüktörüm Sude Bilge Demir, aranjörlerim Mustafa Ceceli, Sinan Ceceli, Ozan Çolakoğlu ve Serkan Dinçer. Bunun yanı sıra Sezen Aksu’dan iki, Kenan Doğulu’dan da bir tane şarkım var. İşini en iyi yapan insanlarla çalıştım. İyi insanlar ve iyi bir ekip birleşince güzel şeyler ortaya çıkıyor.

Sizi Akdeniz’in Kenan Doğulu’su olarak tanımlıyorlar. Siz de buna katılıyor musunuz?

- Doğru söylemişler. Akdeniz ve Ege bölgesinde bulunduğum için oranın Kenan Doğulu’suyum diyebilirim. Sahnem çok iyidir. Sevgili Kenan Doğulu’nun olduğu gibi. İstanbul’da çıkabileceğim doğru dürüst kaliteli bir sahne olmadığı için hiç burada sahne almadım. Kenan Doğulu benzetmesi hoşuma gitti. Şimdi bu benzetmeyi sadece Akdeniz’e değil Türkiye’ye yaymaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

AÇIKHAVA'DA KONSER VERMEK HAYALİM

Haberin Devamı

Müzik adına en büyük hayaliniz nedir?

- Şöyle Kuruçeşme Arena, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda falan konser vermek en büyük hayalim. Belli bir süre gerekiyor. Acelem yok ama sabrım da yok.

Düzgün giden bir evliliğiniz de var...

- Evet 7 yıldır evliyim. Çok kimse bilmez evli olduğumuzu. Bazı tipler vardır her seferinde vurgularlar. Bize sorulmadan söylemiyoruz. Çok da göz önünde bulunmuyoruz zaten. 7 yıldır çok iyi giden bir evliliğimiz var. Hem evliliğimizin yanında iş de yapıyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!