Akdeniz'e değil Karadeniz'e

Güncelleme Tarihi:

Akdenize değil Karadenize
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 22:03

Teknik heyet, Fenerbahçe derbisinde yoğun tedavi sonrası forma giyebilen üç ismin bir haftada üç maçı kaldıramayacağına kanaat getirdi. İdman eksikleri de olan bu oyuncular, tedbir amaçlı olarak bugün oynatılmayacak.

Haberin Devamı

Galatasaray bugün Antalyaspor ile oynayacak ama aklı kupadaki Çaykur Rizespor maçında... Öyle ki Teknik Direktör Riekerink, 3 as oyuncuyu bugünkü zorlu deplasmanda oynatmayacak... Sneijder, kaptan Selçuk ve Denayer, çarşamka akşamki Çaykur Rizespor sınavına saklanacak... Fenerbahçe derbisinde yoğun tedavi sonrası sahada yer alan bu üç oyuncu, bir haftada 3 maçı kaldıramayacağı gerekçesiyle teknik heyet tarafından riske edilmeyecek. Bu karara neden olan ise kupa sınavının daha önemli olması.

Sneijder ve Selçuk İnan, Milli takım arasında önemli sakatlıklar yaşayarak milli takım kampından dönmüş ve yoğun bir tedavi süreci geçirmişti.

RİZE’DE LAZIMLAR

İki yıldızın da maç eksiği bir yana antrenman açısından da büyük handikapları var. Sneijder 4, Selçuk İnan ise sadece iki idmana çıkarak Fenerbahçe derbisinde forma giydi.

Selçuk, Sneijder ve sakatlanan Denayer’in fiziksel olarak üst üste maçları kaldıramayacağı görüşü ağırlık kazandı. Ve bu üçlünün Antalya’da forma giymeleri halinde çarşamba akşamı Rize deplasmanındaki kupa sınavında beklenen performans çizgisine ulaşamayacağı fikri ağırlık kazanınca, Sneijder, Selçuk ve Denayer, Antalya’ya götürülmedi.

Haberin Devamı

TEK RAKİP MARİO GOMEZ

Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto’o Süper Lig’de bu sezon oynadığı 27 lig maçında toplam 22 gole katkı yaptı.17 gol atan Eto’o ayrıca arkadaşlarına 5 gol pası verdi. Eto’o gole katkı alanında bu sezon sadece Beşiktaşlı Gomez’i geçemedi. 

İKİ KULÜBE DERBİ SEVKİ

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. Galatasaray derbi maçtaki kötü ve çirkin tezahürat, Fenerbahçe ise talimatlara uyulmadığı gerekçesiyle kurula sevk edildi.

HÜCUMDA DAHA GÜÇLÜ OLMALIYIZ

Riekerink, “Savunmadan çok, hücumda daha net fırsatları nasıl yaratabileceğimiz üzerinde durmak zorundayız” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, geride kalan Fenerbahçe derbisiyle birlikte yoğun bir döneme girdiklerini aktararak, bazı oyuncuları dinlendirebileceğini vurguladı. Kulübün resmi sitesine konuşan Riekerink, oyuncularının derbide duygusal anlamda yoğun bir maçtan çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

Antalyaspor ile çok zor bir maç yapacağız ama arkasından gelen Çaykur Rizespor maçını da birlikte değerlendirmeliyiz.

“GÜÇLÜ KALDIK”

Şu anda üzerinde çalışmamız gereken en önemli konu, hücumda daha net fırsatları nasıl yaratabileceğimiz olmalı. Fenerbahçe maçında mental olarak güçlü kaldık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!