Akdeniz’e Çoklu Eğitim Merkezleri

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’e Çoklu Eğitim Merkezleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 13:34

Akdeniz’e Çoklu Eğitim Merkezleri

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Türkiye’de ilk defa kentte uygulamaya konan 6 güdümlü SODES projesinden biri olan 1 yıl süreli ve 2 milyon lira bütçeli "Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi" hayata geçti.
SODES kapsamında yeni baştan düzenlenen Adanalıoğlu Mahalle Evi’nin açılışına Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uğurcan, öğretmenler, muhtarlar, usta öğreticiler, kursiyerler ve mahalle sakinlerinin katıldığı görkemli bir törenle gerçekleşti.
Töreninde söz alan Başkan Pamuk, projenin kabulü ve hayata geçmesinde dolayı Vali Su’ya teşekkür ederek, "Akdeniz Kaymakamlığı ve belediye olarak iki ayrı SODES Projesi gerçekleştirdik. Şu andaki projemiz, Akdeniz Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen 2 milyon lira bütçeli Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi. Projemiz kapsamında, Adanalıoğlu’nun yanı sıra, Karaduvar, Çay ve Çilek mahallelerimizde, özellikle kadınlara dönük, onların bilgi ve becerilerini arttırmaya yönelik, yanı sıra gitar, resim gibi çok yönlü sanatsal kurslarımızın başlangıcını da bugün burada gerçekleştireceğiz" dedi.
Hedeflerinin dezavantajlı kesimlerin yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu ifade eden Vali Su, "Hükümetimizin önemli projelerinden bir tanesi de Sosyal Destek Projeleridir. İlimizde de hem güdümlü hem de normal projeler kapsamında önemli miktarda SODES projesi yürütülmektedir. SODES Projelerinde hedefimiz; ilimizde bulunan dezavantajlı grupların durumlarını daha iyi hale getirmek, hem eğitim, hem sağlık, hem de sosyal alanlarda bu grupların becerilerini arttırmak, kabiliyetlerini daha yüksek hale getirmek ve bu anlamda da farklı eğitimler vermektir. Yani toplumumuzun dezavantajlı bu kesimlerinin her anlamda sosyal yaşam standartlarını daha yukarılara çekmek için bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Adanalıoğlu Mahalle Evi’nin açılışı, Vali Su ve Başkan Pamuk’un açılış kurdelesini kesmesiyle gerçekleştirildi. Ardından Vali Su ve Başkan Pamuk, kursiyerlerin sergilediği el emeği ve göz nuru ürünleri inceledi ve sınıfları ziyaret edip, kursiyerler ve usta öğreticilerle sohbet etti. Vali Ali İhsan Su ve Başkan Muhittin Pamuk, gün içerisinde ayrıca Adanalıoğlu bir kahvehanede de yüzlerce vatandaşla bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Vali Su ve Başkan Pamuk, mahalle sakinlerinin dile getirdiği talepleri ve şikâyetleri dinledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!