GeriSeyahat Akdeniz'de sakin bir ada: Girit
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Akdeniz'de sakin bir ada: Girit

Akdeniz'de sakin bir ada: Girit

Masmavi denizi, bembeyaz kumsalıyla tatilcilerin son yıllardaki göz bebeği Girit kültürel zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. İşte Girit'ten birkaç öneri...

Akdeniz ve Ege Denizi'ni birbirinden ayıran Girit Adası, bu enteresan konumuyla yüzyıllardır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Yunan Adaları'nın en büyüğü olarak bilinen Girit Adası, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri, bembeyaz kumsalları ve masmavi denizi ile ada turizminin de canlı olmasını sağlıyor. Bunun yanında adanın tamamını kapsayan zeytin ağaçları ise zeytinyağı üretimini burada ana iş kollarından biri haline getiriyor. Dört vilayetten oluşan adanın en popüler yerleri Hania ve Heraklion.

İşte Girit gezi rehberi:

Heraklion

Eski bir liman kenti olan Heraklion, Venedikliler'den kalma yapısı ile dikkat çekiyor. Adanın başkenti ve en popüler yeri olan Heraklion'da Venedik Limanı göz dolduran bir yapıya sahip. Venedik Limanı'nı çevreleyen kale ise 16. yüzyılda Osmanlılar'ın adaya girişini önlemek için inşa edilmiş ve üzerindeki aslan figürleriyle göze çarpıyor. Şehir konumu nedeniyle turistlerin ilgi odağı halinde. Heraklion Arkeoloji Müzesi, dünya sanat tarihi açısından önemli eserlere ev sahipliği yapıyor. Boğa heykeli ve yılanlı tanrıça gibi eserler müzenin demirbaşları sayılıyor.

Akdenizde sakin bir ada: Girit

Aslanlı meydan adanın en hareketli yerlerinden biri. Meydana ismini veren Aslanlı Çeşme ise önemli yapıtlardan birini oluşturuyor. Çeşme etrafında mola vermek ve Yunan kahvesi, börek ve tatlıların tadına bakmak iyi bir seçenek. Aziz Minas Kilisesi ise adanın en güzel yapılı kiliseleri arasında yer alıyor. İç dekoru ve tavan süslemeleri ile adanın görülmesi gereken tarihi yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Akdenizde sakin bir ada: Girit

Hania

Girit'in eski başkenti olan bu kent, eskiden Türkler'in yoğun olarak yaşadığı bölgelerin başında geliyor. Venedik Kalesi ve deniz feneri adanın bilinen tarihi yerleri arasında yer alıyor. Tarihi Hasan Paşa Camii farklı mimarisi ile dikkat çeken yapıların başında geliyor. Eski limanda yol boyunca sıralanan pek çok taverna mevcut. Bu tavernalarda her akşam Yunan mutfağının ve Yunan müziğinin en güzel örneklerini deneyimlemek mümkün. Izgara ahtapot adanın en önemli spesiyallerinden biri. Limandan şehre doğru yürürken birçok hediyelik eşya mağazasına rastlayabilirsiniz. Çeşit çeşit sabun, zeytinyağı ve ev tekstili ürününü bulabileceğiniz mağazalarda Yunan pamuğundan üretilen pek çok tasarım elbise bulmak da mümkün.

False