Akdeniz'de judoya iyi başladık

Güncelleme Tarihi:

Akdenizde judoya iyi başladık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 23:37

Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Türkiye Judo Milli Takımı, ilk günde yapılan müsabakalarda 3 madalya kazandı.

Startı bugün verilen judo müsabakalarının ilk gününde Ebru Şahin altın, Ahmet Şahin Kaba gümüş, Ayşe Saadet Arca da bronz madalya kazandı. Bu sezon başarıdan başarıya koşan, Nisan ayında Avrupa üçüncüsü, Mayıs'ta Bakü'de Grand Slam'de altın madalya takan Ebru Şahin, Mersin 2013'te ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Fransız Scarlett Gabrielli'yi rahat yendi. Dünya 8 numarası Ebru Şahin, finalde de İtalyan Valentina Moscatt'ı devirdi ve altın madalyaya uzandı.

Yaptığı iki maçın da gayet güzel geçtiğini söyleyen Ebru Şahin, "Hedefim altın madalya kazanmaktı, bunu başardım. Bundan sonraki hedefim Üniversite Oyunları ve Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak" dedi.

SON SANİYEDE KAÇIRDI

İlk turda 60 kiloda İtalyan Fabio Basile'yi, ikinci turda ise Muhammed Elhadi'yi deviren Ahmet Şahin Kaba ise, finalde Faslı Yasin Moudatir karşısında bitime 48 saniye kala önde olmasına rağmen, son saniyelerde maçı kaybederek gümüş kazandı.

ARCA'DAN BRONZ

52 kiloda üçüncülük maçında İtalyan Elena Moretti'yi yenen Ayşe Saadet Arca ise, bronz madalyanın sahibi oldu. Kadınlarda 52 kiloda İspanyol Laura Gomez Ropinon, 57 kiloda ise Sloven Vlora Bedeti altın madalya kazandı. Erkekler 66 kiloda ise şampiyonluk İspanyol Sugoi Uriarte Marcos'un oldu. İlk gün sonunda judoda İspanya iki altın madalya ile zirveyi alırken, Türkiye toplam üç madalya ile üçüncü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!