Akdeniz Üniversitesi Teknokenti'nde çalıştay

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesi Teknokentinde çalıştay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 13:40

Akdeniz Üniversitesi Teknokenti'nde çalıştay

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası ile İsviçre Merkezli The Swiss Consulting GMP (Good Manufacturing Practices) araştırma ve uygulama grubu, Antalya'da ilaç ve hücresel ürünlerin üretildiği koşulların belirlendiği GMP standartlarını ve yeni revizyonları tartıştı.

Teknokent toplantı salonunda bir gün süren çalıştayda validasyon ve kalifikasyon uzmanı yüksek kimyager Faruk Güler davetli konuşmacı olarak İsviçre'den katıldı. Güler, 20 yıllık deneyimlerini paylaştı. Güler, Almanya ve İsviçre'de uluslararası ilaç firmalarında validasyon uzmanı olarak çalıştığı dönemlerle günümüz verilerini karşılaştırmalı olarak sundu.

DOKU VE ORGAN NAKLİNDE HÜCRESEL DESTEK

Akdeniz Üniversitesi Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve araştırma Direktörü Uzm. Dr. Durmuş Burgucu'nun oturum başkanı olduğu toplantıda teknokent bünyesindeki rutin kök hücre uygulamaları ve araştırma projeleri örneklerle sunuldu. İlaç üretimi ve hücresel tedavi aşamalarını kapsayan toplantıların devam edeceğini vurgulayan Uzm. Dr. Burgucu, teknokentlerin bu alanlarda daha etkili olması gerektiğinin altını çizdi. GMP koşullarını taşıyan bir merkezi Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde kurduklarını aktaran Uzm. Dr. Burgucu, hedeflerinin özellikle doku ve organ naklinde hücresel destek tedavi protokolleri geliştirmek olduğunu söyledi. Çalıştay sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!