Turizmciler Mersin’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler Mersin’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 13:22

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen 7’nci Akdeniz Turizm Forumu- Meditour 2016, Mersin’de başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bütün dünyayı tehdit eden terör olgusunun Türkiye’yi de olumsuz etkilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Divan Otel’deki etkinliğe Bakan Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Yönetim Kurulu Başkanı Jeronimo Perez Casero, Akdeniz Kurvaziyer Limanlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kristijan Pavic, Dünya Oteller ve Restoranlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ghassan Aidi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, turizm yatırımcıları ve ilgililer katıldı. Açılış konuşması yapan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz’in medeniyetlere hayat veren kadim bir ticaretin merkezi olduğunu belirterek, "Akdeniz havzası ulaşım rotalarının birleştiği yerdir. Dünyanın başka hiçbir bölgesinde Akdeniz kıyılarında ve adalarındaki kadar çok devlet ve medeniyet kurulmamıştır. Öyle ki UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan kültürel ve doğal varlıkların yaklaşık dörtte biri Akdeniz’de bulunmaktadır. İşte bizler MEDITOUR 2016 kapsamında bu zenginliği geleceğe nasıl taşıyacağımızı, yani sürdürülebilir kılacağımızı tartışacağız" dedi.

ASCAME Turizm Komisyonu Başkanı Jeronimo Perez Casero, ASCAME olarak 20 yıl önce önlerine turizm hedefini koyduklarını anlattı. Günümüzde artık bölgede önemli turizm yatırımlarının gerçekleştiğini, tüm turizm çalışanlarının Akdeniz dillerine hakim olduğunu bildiren Casero, "Meditour 2016 Forumu’nun mesajları da bu yönde olmalı. Hepimiz birbirimizi daha yakından tanımaya devam etmeliyiz. Aynı doğrultuda hareket edersek ekonomilerimizi yükseltebiliriz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, turizmin kırılgan bir sektör olduğunu, kaos ve belirsizliklerin neden olduğu güvensizlik ortamının her sektörden önce turizmi etkilediğini dile getirdi. Vali Özdemir Çakacak ise Akdeniz çanağının tarih boyunca dünyaya yer vermiş büyük medeniyetlerin hüküm sürdüğü çok önemli coğrafya olduğunu dile getirdi.

BAKAN ELVAN: ACILAR SON BULSUN

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da Akdeniz’i kuşatan Asya Avrupa ve Afrika ülkelerinin tamamını ve dünya turizmini etkileyeceğine inandığını vurguladı. Bakan Elvan şu görüşlere yer verdi:

"Akdeniz sadece kıyısı olan 23 ülkenin değil bütün insanlığın ortak değeridir. Akdeniz geleceğimizi beslemeye insanlığımıza ışık tutmaya devam edecektir. Doğal imkanlarla birlikte bu uygarlık birikimlerinin kültürel zenginliklerinin değerlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Büyük bir destinasyon olarak Akdeniz konuşulacak, Mersin konuşulacak. Biz Türkiye olarak bütün koşullarda barıştan huzurdan yanayız. Gemilerin yanında mülteci teknelerinin dolaşması büyük trajedidir. Çaba gösteriyoruz ki bu olumsuzluklar bu acılar son bulsun. Bütün Akdeniz ülkeleri bu olumsuzluklardan etkilenmektedir. Tüm turizm sektörüne hizmet edecek olan bu bölgeleri sizlerin hizmetine sunacağız."

BAKAN AVCI: TÜRKİYE’Yİ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bütün dünyayı tehdit eden terör olgusunun Türkiye’yi de olumsuz etkilediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bölge ülkeleri olarak terörün karşısında yer almak, ülkemizin güvenliği için çabalayan turizm sektörüne destek vermeliyiz. Kültür ve turizmi iç içe yaşıyoruz. Bugüne kadar yapılan toplantı ve forumlarla ülke turizminin gelişmesinde önemli katkılarda bulunuldu. Akdeniz çok geniş bir coğrafya. Özellikle kültür ve bilim adamlarına ödüller konulmasını düşünüyorum. Özellikle yabancı yatırımcılara yönelik girişimlerimiz var. Bölgenin ve Mersin’in çok önemli destinasyon kazanacağını düşünüyorum. Desteğinizle Mersin’in hak ettiği potansiyele geleceğini düşünüyorum."

STANT AÇILDI

Meditour 2016 için Mersin’e gelen ülkeler, CNREXPO Fuar Merkezi’nde bölgeleri, kültürlerini ve değerlerini tanıtmak adına stant açtı. Yine fuar alanında yer alacak olan Gurme Sokağı’nda misafirler, çeşitli lezzetleri tatma imkanı elde etti. Açılışın son bölümünde, Meditour 2016 kapsamında açılan fotoğraf sergisinde yer alan fotoğrafların kolaj hali Bakan Elvan ve Avcı başta olmak üzere foruma destek veren isimlere hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!