Akdeniz Oyunları öncesi toplantı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Oyunları öncesi toplantı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 19:00

Akdeniz Oyunları öncesinde çalışmalar devam ederken, oyunların icra kurulu toplantısı dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin evsahipliğinde haziran ayında 17'ncisi düzenlenecek Akdeniz Oyunları öncesinde çalışmalar devam ederken, oyunların icra kurulu toplantısı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapıldı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylık kitabını Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) yetkililerine teslim etmek üzere İsviçre'de bulunmasından dolayı toplantının başkanlığını Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar yaptı.

Toplantıya, Taşpınar'ın yanısıra Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, 2013 Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, 2013 Akdeniz Oyunları Koordinatör Yardımcısı ve Spor Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhammed Adak, Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu üyeleri ile oyunlarda yer alacak spor federasyonlarının başkan ve temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

-“Olimpiyatlara hazırlanır gibi hazırlanıyoruz”-

Spor Genel Müdür Yardımcısı Taşpınar, 2013 Akdeniz Oyunları için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Kısa vadede 2016, nihai hedef olarak ise 2020 çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda ilk hedefimiz 2013 Akdeniz Oyunları'dır” dedi.

Akdeniz Oyunları'na yarı olimpiyat gözüyle baktıklarını vurgulayan Taşpınar, şöyle konuştu:

“Olimpiyat oyunlarına yaklaşık 10 bin kişi katılırken, Akdeniz Oyunları'nda 5 bine yakın sporcu mücadele ediyor. Olimpiyatlara nasıl hazırlanıyorsak, Akdeniz Oyunları'na da aynı şekilde hazırlığımızı yapacağız. Tek fark, oyunların ülkemizde yapılıyor olması. Oyunların, sorunsuz bir şekilde düzenlenmesi en büyük önceliğimiz. Sportif olarak da daha önce aldığımız madalya sayılarının üzerine çıkmak istiyoruz. 2001'de 3'üncü, 2005 ve 2009 ise ülke sıralamasında 4'üncü sırayı almıştık. Evimizde düzenleyeceğimiz organizasyonda ilk hedefimiz sıralamada ilk 3 içinde yer almak olmalı. Tüm federasyonlarımızın tam kadro ve en iyi sporcularıyla oyunlara katılmasını bekliyoruz. Tüm branşlarda mücadele edecek 500'ü aşkın sporcumuzla başarılı neticeler alacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

TMOK Genel Sekreteri Gündoğan ile 2013 Akdeniz Oyunları Koordinatörü Korkmaz da oyunlarla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında federasyon temsilcilerine bilgiler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!