Akdeniz Belediyesi'nin kadın çalışanlarına seminer 

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Belediyesinin kadın çalışanlarına seminer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 11:28

Akdeniz Belediyesi'nin kadın çalışanlarına seminer 

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi, kadın çalışanlarına 'Kadına yönelik şiddet' semineri düzenledi. 
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belediye konferans salonunda organize edilen seminere, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü ve belediye çalışanı kadınlar katıldı. 
Açılışta söz alan Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, kadına yönelik şiddet konusunda toplumun her kesiminin duyarlılığa ve bilinçlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu konuda farkındalık yaratmak gerektiğini kaydeden Pamuk, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yasal düzenlemelerin, cezaların yükselmesi ve yasal müeyyidelerin arttırılması son derece önemli. Fakat ne yazık ki şiddetle mücadelede bu yeterli değil. Aynı zamanda toplumsal farkındalığın oluşturulması, kadına dönük şiddetin önlenmesinde çok önemli bir etken. İşte bu tür etkinlik ve faaliyetlerin, toplumsal bilincin yukarıya çekilmesi ve ciddi bilinç oluşması açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Seminerde kadınları bilgilendiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, sunumuna 'Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir' adlı kamu spotunun gösterimi ile başladı. Kanunlar, çalışmalar ve kadına yönelik şiddete ilişkin veriler hakkında bir konuşma yapan Göllü, "Mersin'de, şu anda 26 bin tedbir kararlı kadına hizmet veriyoruz. 13 ilçeden, karakollardan, aile mahkemelerinden gelen verileri, Şiddet Önleme Merkezimizdeki veri tabanımıza işliyoruz ve Mersin'in şiddet haritasını çıkarıyoruz. Merkezimizde psikososyal destek için gelen kadın sayısı 2 bin 595. 236 kadına hukuki destek hizmeti verdik. Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen 657 kadını sigortalı işlere yerleştirdik. Şiddet eşimizden, babamızdan, kardeşimizden geliyor. En çok şiddet maruz kalanlar da çalışmayan kadınlarımız. Bu nedenle kız çocuklarımızı okutalım ve bir meslek sahibi olmalarını sağlayalım" dedi.
Seminer, soru cevap kısmının ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!