Akdeniz Belediyesi'nde sanayi atıkları için komisyon

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Belediyesinde sanayi atıkları için komisyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 17:07

Akdeniz Belediyesi'nde sanayi atıkları için komisyon

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçesi'nde, insan yaşamını ve doğal çevreyi tehdit ettiği gerekçesiyle gündeme gelen sanayi tesislerinin atıkları konusunda araştırma komisyonu oluşturuldu.
Komisyon üyeleri Akdeniz Belediyesi encümen salonunda toplandı. Toplantıya, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları Bedrettin Gündeş ile Ülfiye Özcan, çevre mühendisi Aslan Yaşar, Filiz Çebi, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği'nden Olcay Gülçiçek, Aydeniz Demir, Zeynep Görkem Doğaroğlu, Kimya Mühendisleri Odası temsilcisi Bilal Türer katıldı.
Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, halkının sağlığını, doğal yaşamı ve çevreyi tehdit eden fabrikaların yarattığı kirlilik ve oluşan tehlikeli atıkların, kent gündemini yıllardır meşgul ettiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Belediye olarak, sınırlarımız içinde kalan bu problemlerin kamuoyuna sağlıklı bir şekilde aktarılmasıyla ilgili bu konuyu gündemleştirmeye karar verdik. Üniversite, odalar, belediyeler ve katılımcı kurumlar olarak bu konuyu tartışıp masaya yatıracağız."
Gündeş, konunun uzmanlarıyla birlikte bir yol haritası çizeceklerini kaydetti.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!