Akdağ: Su tartışması politik

Güncelleme Tarihi:

Akdağ: Su tartışması politik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 00:00

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’ya getirilecek olan Kızılırmak suyuyla ilgili tartışmaları, "meseleyi politik çatışma haline getirmek isteyenlerin yanlış yapmasına" bağladı.

Akdağ, Arnavutluk Sağlık Bakanı Nard Ndoka ile biraraya geldi. Görüşmede gazetecilerin Kızılırmak suyuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Akdağ, böyle bir projede gerekli tetkiklerin yapıldığını anlattı. Akdağ, "Aslında meseleyi Büyükşehir Belediyesi ile politik çatışma veya polemik haline getirmek isteyenler yanlış yapıyor. Birileri önüne gelen yerden su alıp tahlil yaptırırsa, bu işlerin içinden çıkılmaz" dedi. Bakanlığına bağlı bir referans laboratuvarı olan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nin güvenilir bir laboratuvar olduğunu belirten Akdağ, "Vatandaşın sağlıklı su içmesi için hem Ankara Belediyemiz, hem bütün bu işleri takip etme noktasındaki Sağlık Bakanlığımız gerekli hassasiyeti gösterecektir" dedi.

Kışlalı anılıyor

ANKARA
’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu, 21 Ekim 1999 tarihinde hayatını kaybeden Ahmet Taner Kışlalı anılıyor. Kışlalı, ölümünün 8.yılında anılıyor. Anma programı kapsamında, "Ahmet Taner Kışlalı ve Aydınlarımız" konulu bir konferans verilecek. Konferans, 22 Ekim saat 14.00’de Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde gerçekleştirilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!