Akciğer kanseri 10 yıl sonra daha fazla korkutacak

Haberin Devamı

ÖLÜM nedenleri arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan kansere, dünya genelinde her yıl 10 milyon kişi yakalanıyor. 2020 ’de bu rakamın yıllık 17 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Ülkemizde tütün kullanımının çok yüksek düzeylerde olması nedeniyle akciğer kanserinin hem erkeklerde hem de kadınlarda giderek arttığını söyleyen İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Kadri Çırak, önümüzdeki 10 yıl içinde kanser kaynaklı ölümlerin yarısının akciğer kanserinden olacağının tahmin edildiğini vurguladı. Son 20 yılda akciğer kanserinin görülme oranının yüzde 50 arttığını söyleyen Başhekim Çırak, “Akciğer kanserinde erken teşhis ve cerrahi müdahale, ışın, ilaç tedavisi gibi uygun tedavi hastanın yaşam şansını artırır” dedi.

Homoepati uzmanı

Haberin Devamı

Klasik Homoepati Derneği Başkanı Dr. Levent Buda, ‘homeopati’nin 200 yılı aşkın bir süredir özellikle Avrupa ve Amerika’da sağlık bulmak isteyen insanların  kullandıkları bir tıp yöntemi olduğunu aktardı.
Homeopatide hastanın fizik, psikolojik ve çevresi ile birilikte değerlendirildiğini belirten Buda, “Astımdan kansere, migrenden hiperaktivite bozukluklarına, kronik barsak hastalıklarından refluxe gibi sayabileceğimiz pek çok hastalıkta yardımcı olabilir. Ayrıca doğal bir iyileşme yöntemi olan homeopatide ilaçlar tamamen mineral ve bitki gibi doğal kaynaklardan hazırlandıktan sonra hastanın o anki durumuna en uygun tek ilaç ‘benzerlik kuramına’ göre seçilir” dedi.

Bahar nezlesine dikkat

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay, ilkbaharın gelmesiyle alerjik hastalıklarda genelde bir artma eğilimi gözlendiğine dikkat çekti. Bay, bahar nezlesinin en önemli nedenin polen tozlarının olduğunu aktararak, “ Bahar nezlesi deyip geçilmemeli, olay hafife alınmamalı. Tedavi edilmediğinde alerjik nezle, sık üst solunum yolu enfeksiyonu, tekrarlayan orta kulak iltihabı, işitme kaybı, sinüzit, zatürree, bronşit ve astım hastalığına neden olabilir. Bu nedenle erken tanı konulup, ivedilikle tedaviye geçilmelidir” uyarısında bulundu.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları