Akçakoca'da, 'Batı Karadeniz'in Turizm Potansiyeli' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Akçakocada, Batı Karadenizin Turizm Potansiyeli konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 13:45

Akçakoca'da, 'Batı Karadeniz'in Turizm Potansiyeli' konferansı

Haberin Devamı

Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),(DHA) - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Batı Karadeniz'in Turizm Potansiyeli ve Geleceği; Düzce Örneği' konulu konferans düzenlendi.
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nca düzenlenen konferansa Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılodı. Konferansta konuşan Özcan Budak, Düzce’nin ve ilçelerinin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu değerin farkındayız. Arkeolojik kazı çalışmalarının ve tarihi varlıkların korunması üniversitemiz arkeoloji bölümü koordinasyonunda gerçekleşiyor. Çok önemli kalıntılara ve eserlere ulaşıldı. Üniversitemizin Düzce’ye katmış olduğu en büyük değerlerden biri Konuralp Antik Kenti’nde başlatılan kazı çalışmaları" dedi.
Turizm açısından etnografik müzelerin önemine değinen Budak, "Konuyla ilgili ciddi çalışma içerisindeyiz ve geçmişi günümüzle birleştirmeyi hedefliyoruz. Turizm çeşitliliği 12 aya yayılması gerekiyor. Düzce ve Akçakoca çok önemli bir potansiyele sahip. Kamp, kültür, deniz, dalış, doğa yürüyüşü, yayla ve rafting gibi turizm türlerinin geliştirilmesi ve bu mekanların yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Mesci ise Batı Karadeniz illerinin turizm pastasından istenilen payı alamadığını belirterek, "Alternatif turizm ile Batı Karadeniz Bölgesi arzu edilen potansiyele ulaşabilir. İnanç, sağlık, deniz turizmi ve eko-turizm ile bölgede turizm kalkınma hamlesi başlayabilir. Karadeniz yılın sadece üç ayı deniz turizmine elverişli ve bu durum turizm için dezavantaj oluşturuyor. Turizmin tüm yıla yayılmasında ve bölgenin potansiyelinin gerçekleşmesinde alternatif turizm önemli bir ivme kazandıracak. Turizmde önemli olan geceleme süresini arttırmak" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!