Akçaabat’ta geri dönüşüm hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Akçaabat’ta geri dönüşüm hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 13:13

Akçaabat’ta geri dönüşüm hamlesi

Haberin Devamı

AKÇAABAT (Trabzon)(DHA) - Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde vatandaşlara ideal yaşam standartlarına uygun, toplum ve çevre sağlığı açısından etkin bir temizlik hizmeti sunmak ve ilçeyi daha yaşanabilir bir kent yapmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Belediye, geri kazanılabilir ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak toplanması ve yeniden ekonomiye kazandırılması için uzun bir süredir üzerinde çalışılan örnek bir proje başlattı. Üç aşamada gerçekleştirilecek olan proje kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler çevre mühendislerince çeşitli seminerler yapılarak bilgilendirilecek.

GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Akçaabat Belediyesi ve San Geri Dönüşüm firması işbirliği ile yürütülen ambalaj atıklarının geri kazanımı kapsamında başlatılan, 'Geri Dönüşüm Projesi' ilk olarak resmi kurum ve kuruluşlarla birlikte Söğütlü ve Yıldızlı Mahallelerinde uygulanmaya başlanacak. Proje daha sonra Çolaklı, Dürbinar, Orta, Nefsipulathane, Yaylacık, Sarıtaş, Yeni Mahalleleri ve son olarak da ilçe sınırları içerisinde kalan tüm mahallelerde uygulanacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre çevre bilincine sahip olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla, apartman, site yönetimleri, okullar, üniversiteler, hastaneler, oteller, lokantalar, terminaller ve marketler gibi yerlerde bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Ayrıca ilgili yerlere iç ve dış mekan ambalaj atığı kutuları yerleştirilecek.  

VATANDAŞ DESTEĞİ ŞART

Bünyesinde 1 adet sosyolog ve iki adet çevre mühendisi bulunan Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Geri Dönüşüm Projesi ile ilçede kazanılabilir ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak toplanması ve yeniden ham madde olarak ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Projenin, Akçaabatlıların desteği ile büyümesi ve sürdürülebilirlik kazanması bekleniyor.

GELECEĞE KATKI

Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabatlılardan geri dönüşümü olan cam, metal, plastik, kâğıt-karton gibi atıkların çöpten ayrı olarak biriktirmelerini ve geleceğe katkıda bulunmalarını istedi. Konut sakinleri, işyeri sahipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Türkmen ambalaj atıklarının geri dönüştürülebilmesi için kaynağında, çöpten ayrı olarak toplanması ve temiz şekilde geri dönüşüm endüstrisine ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!