Akasya Durağı’nın ‘Şaziment’i hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Akasya Durağı’nın ‘Şaziment’i hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 00:56

Akasya Durağı dizisinin sevilen karakteri “Şaziment”i canlandıran Evin Esen hayatını kaybetti. Evinde fenalaşan oyuncunun; kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildiği ve bu sırada son nefesini verdiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

EVİN ESEN FOTOĞRAFLARI 

AKASYA DURAĞI'NIN ACI KAYBI / WEB TV

Çok sayıda oyun ve diziyle seyirci karşısına çıkan, son olarak Akasya Durağı’nda oynayan, Sinan karakterinin kayınvalidesi Şaziment’i canlandıran Evin Esen, dün akşam saatlerinde rahatsızlanınca komşuları tarafından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

YOĞUN BAKIMDA YER OLMADIĞI İÇİN BAŞKA HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Esen, buradaki ilk müdahalesinin ardından, iddiaya göre yoğun bakımda yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildi. Esen, ambulansla Pendik Kaynarca Özel Medicine Hospital’a götürüldü. Hastaneye geldiğinde yaşam fonksiyonları durduğu belirlenen sanatçıyı, hayata döndürmek için yaklaşık 45 dakika müdahale edildi, ancak başarılı olunamadı. Şeker hastası olan Esen’in, beyine giden damarlarda meydana gelen tıkanıklık sonucu rahatsızlandığı ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

HASTANEYE SOLUNUM YETERSİZLİĞİYLE GETİRİLDİ

Tiyatro ve dizi oyuncusu Evin Esen’in ölümüyle ilgili olarak, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Uzun yılllardır kronik akciğer ve şeker hastalığı olan Evin Esen 18 Ocak 2012 günü saat 20:30’da dolaylarında ileri derecede solunum yetersizliği tablosuyla hastanemize getirildi. Geldikten kısa bir süre sonra kalp ve solunumu duran hastaya, toplam 1 saat süren canlandırma işlemi uygulandı. Hastamızın spontan solunumu olmadığından solunum cihazına bağlanarak izlemeye alındı. Hastanemizin mevcut 16 yoğun bakım yatağının dolu olması nedeniyle, boş yoğun bakım yatağı bulunan bir başka hastaneye 112 ambulansla hekim eşliğinde solunum cihazına bağlı olarak yeri ayarlanarak sevki gerçekleştirildi. Daha sonra hastamızın ambulansta kalbinin durduğu ve görevli hekimin yaptığı tedaviye yanıt alınamayarak sanatcımızın kaybedildiği öğrenildi. Hastamızın hastanemize başvurmasıyla birlikte gerekli tüm müdahaleler zamanında ve eksiksiz olarak yapılmış olup, kalbinin durmasıyla birlikte canlandırma işlemi uzun süreler iki kez tekrarlanmak zorunda kalmıştır. Kronik akciğer hastalığına bağlı ileri derecede solunum yetersizliği olan sanatcımızın hastaneye gelişiyle ayrılışı arasındaki 1,5 saatlik sürenin toplam 1 saate yakın süresi kalp akciğer canlandırma işlemiyle geçmiştir. Bu sırada geçici yoğun bakım şartları oluşturularak solunum cihazına bağlı olarak takibi sürmüştür. Sanatcımızın nakledildiği ambulans, geçici yoğun bakım koşullarının sağlandığı tam teşeküllü bir ambulans olup gerek hastanemizdeki takibi gerekse sevki konusunda en küçük bir ihmal söz konusu değildir."

Haberin Devamı

 

Evin Esen kimdir?

1949 yılında doğan Evin Esen, 1987 yılında başrolünü Belkıs Akkale'nin üstlendiği 'Sultan' filmi ile oyunculuğa adım attı. 1990 yılında rol aldığı 'Bir Milyara Bir Çocuk' dizisi ile televizyona transfer olan Esen, 1995 yılında eski hayat arkadaşı Ümit Yesin ile kamera karşısına geçti. Başrollerini Mehmet Ali Erbil ve Yalçın Menteş'in patlaştığı 'Tatlı Kaçıklar' dizisinde canlandırdığı 'Şirin Ana' karakteri ile adından söz ettiren Esen, 'Böyle Mi Olacaktı', 'Marziye', 'Yarım Elma' , 'Cennet Mahallesi', 'Benim Annem Bir Melek' dizileriyle izleyici karşısına çıktı. Evin Esen, 2008'yılından bu yana 'Akasya Durağı' dizisindeki Şaziment karakterine hayat veriyordu.          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!