Eğitim Haberleri

EĞİTİM

    Akademisyenlerin ortak çalışmasına uluslararası ödül

    AA
    23.06.2013 - 16:08 | Son Güncelleme: 23.06.2013 - 16:08

    Farklı üniversitelerden öğretim görevlilerinin turizm alanında hazırladığı çalışma Asya Pasifik CHRIE Konferansı’nda ‘en iyi yayın’ ödülünü kazandı.

    İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), turizm endüstrisinde “her şey dâhil” sistemiyle çalışan otellerde yiyecek maliyetlerinin kontrolü ve sürdürülebilirlik uygulamalarını ele alan bir çalışma yapıldığını, bu çalışmayı 11’inci Asya Pasifik CHRIE Konferansı’nda yayınladıklarını bildirdi. Çalışmanın 135 bildiri arasında “en iyi yayın” seçildiğini açıkladı.

    İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı, Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Öter’in, Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Osman Nuri Özdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Oklahoma State Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Hançer ile hazırladıkları müşterek bildiri, Çin’de düzenlenen 11’inci Asya Pasifik CHRIE Konferansı’nda, “en iyi yayın” ödülüne layık görüldü.

    Sunum hazırlandı

    İKÇÜ’den yapılan açıklamada, Doç. Dr. Öter’in çalışma kapsamında, Kuşadası’nda 43 otelde görüşmeler yaparak, tüketiciyi doğrudan ilgilendiren net sonuçlara ulaştığını anlatarak, bu çalışmayla ilgili sonuç ve değerlendirmeleri sunum haline getirdiğini bildirdi. Başta su, elektrik ve yiyecek tüketiminde tatilcilerin aşırı israfına dikkati çekilen sunumda, “Tüketimde daha küçük tabaklar kullanılmalı, otomasyon sistemlerinin kullanımı gibi çözümler önemsenmeli. İsraf, işletmeleri kalitesiz hizmete itiyor. İşletmecilerde de ‘nasıl olsa yemekleri yarım bırakacaklar, atacaklar, o zaman ucuz hizmet ve hammadde alalım’ anlayışı ortaya çıkıyor” denildi.
    Otellerin sadece fiyatına bakılarak tercih edilmesinin yanlış olduğunu aktaran sunumda, “Ucuz tatil, kalitesiz hizmet alma riskini de göze almak
    anlamına geliyor. Düşük maliyetin altında neler yatıyor sorusunu da düşünmek gerekir. Yiyeceklerde, kalitesiz hammaddeler kullanılıyor olabilir. Tatilinizde su ya da elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Belki de az bir fark ödeyerek daha nitelikli hizmet alınabilir. Web sitelerinde çevreye duyarlı çalıştıklarını, ürünlerini nereden aldıklarını, yemeklerde hangi yağların kullanıldığı gibi daha kapsamlı olarak üretim süreçlerini açıklayan şeffaf işletmelerin tüketici tarafından tercih edilme şansı artabiliyor” değerlendirmesinde bulunuldu. Sunumda, her şey dâhil otelcilikte maliyetleri düşürmek için kalitesiz yağ, içecek gibi girdiler kullanılabildiğine vurgu yapan Doç. Dr. Öter, “Hem çevreyi koruyarak hem de kaliteli ürünlerle insanlara nitelikli hizmet sunulabilir. Temiz enerji kullanımı, daha bir çok çevre dostu uygulama, atık su arıtma sistemlerinin kurulması gerekiyor. Örneğin doğalgaza geçmek, yenilenebilir enerjileri kullanmak çok önemli bir çözüm yoludur” görüşleri anlatıldı.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı