Akademisyenlerin gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenlerin gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 16:38

Akademisyenlerin gurur günü

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi'nin 2017 yılı akademik töreninde 11 akademisyen emekli olurken, 72 profesör, 61 doçent, 94 yardımcı doçent olmak üzere toplam 227 akademisyen biniş giydi.

Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki akademik törene AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya ile akademisyenler ve aileleri katıldı. Akademik törende Rektör Mustafa Ünal tarafından emekli olan öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Zirat Fakültesi'nden Prof. Dr. Osman Yaldız, Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan Fahri Işıtan, Prof. Dr. İffet Bircan, Prof. Dr. Fatma Şeyda Karaveli, Prof. Dr. Okan Erdoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Prof. Dr. Abdullah Uz, Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. İsmail Yakıt, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır, İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Hürriyet Konyar, Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Uğur Esen, Mimarlık Fakültesi'nden Doç. Dr. Mustafa Selçuk Sayan emekli oldu. Emekli öğretim üyelerine teşekkür belgelerinin takdiminin ardından 72 profesör, 61 doçent ve 94 doçent yardımcısı olmak üzere toplam 227 öğretim üyesine biniş giydirildi.

GURUR GÜNÜ

Akdeniz Üniversitesi'nin kaliteli eğitimiyle dünyanın önemli üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Rektör Mustafa Ünal, “Üniversite hayatında kariyer yapmanın ne kadar zorlu bir çaba gerektirdiğini ve bu zorlu yolda zaman ve emeğin ne kadar değerli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu meşakkatli yolculuğun en keyif veren tarafı ise emeğin karşılığını almaktır. İşte bugün başarılı akademisyenlerimizin gurur günüdür. Akdeniz Üniversitesi ailesinin ferdi olan herkesin ortak amacı üniversitemizin eğitim kalitesinin yükseltilmesi, nitelikli bilimsel araştırma yapılması ve nitelikli bilim insanı yetiştirmektir. Üniversitemizin huzurlu, başarılı, özgür ve çağdaş ve bir bilim merkezi haline gelebilmesi için tüm mensuplarımızla birlikte hiç yorulmadan çalışıyoruz" dedi.

İKİ FAKÜLTE ONAY BEKLİYOR

Üniversitenin çalışmaları hakkında genel bilgiler de veren Prof. Dr. Ünal, 7 enstitü, 23 fakülte, 3 yüksekokul, 1 konservatuar, 12 meslek yüksekokulu ve 60 araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere toplam 106 birimle eğitim öğretim verildiğini kaydetti. Bu yıl Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin açıldığını belirten Prof. Dr. Ünal, Kemer'de Denizcilik Fakültesi ile Antalya Sağlık Bilimleri Fakültesi için de YÖK'ten onay çıktığını ve Bakanlar Kurulu onayının beklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Ünal, Demre MYO'nun da açıldığı ve bu yıl öğrenci alımına başlayacağı, bununla birlikte Antalya'nın ilçelerinden sadece Kaş'ta MYO bulunmadığını anlattı.

HAYATİ ÖNEME SAHİP MERKEZLER

Araştırma ve uygulama merkezlerinin eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme yapan kurumlar ve üniversiteler için vazgeçilmez olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Ünal, bu yıl Akdeniz Üniversitesi'nde merkezler içine çok güncel ve önemli konularda araştırmalar yapan yeni merkezlerin katıldığını söyledi. Rektör Ünal, “Havacılık, kök hücre, sosyal politika ve göç, biyomedikal teknolojiler, enerji, yaşlılık, ipek yolu ve klinik araştırma gibi hem ülkemizin stratejisi açısından hem de üniversitemiz açısından hayati öneme sahip araştırma ve uygulama merkezlerimiz faaliyete geçti" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!