Akademisyenler, "Türkiye’de Kadın"ı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler,  Türkiye’de Kadını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 17:15

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Türkiye’de Kadın” konulu panel düzenlendi.

Marmaris Halı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde düzenlenen panele, MSKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof Dr. Abdülkadir Sertap Kavasoğlu, Müdür Yardımcısı Doç Dr. Banu Bayram, Doç. Dr. Serap Özen, Doç Dr. Atılgan Erözkan, Yrd. Doç Dr. Çağlar Özbek, Öğretim Görevlisi Nihat Önder Ünlü, kadınlar ve öğrenciler katıldı.

Yaşamımızın her noktasında yer alan kadınların geleceğe ışık saçmaya devam ettiğini belirten Prof Dr. Kavasoğlu, “Türk milletinin sergilediği kurtuluş mücadelesinde Türk kadınının vefakar ve fedakar duruşu, tarihimizin şanlı sayfalarında anlatılmaktadır. Kadın elinin değdiği her nokta bir incelik, bir güzellik vardır. Nezaket, incelik ve güzellik gibi duyguları gelecek nesillere aktaracak olan kadınlarımızdır” dedi.

Haberin Devamı

Yrd. Doç. Dr.Çağlar Özbek, panelde teorik olarak Türkiye’de kadın hareketinin kazanımları ve Osmanlı'dan günümüze kadın hareketinin Türkiye’deki katkıları konularında bilgi verdi.

Çalışma yaşamında kadına yönelik psikolojik şiddet üzerinde bilgi veren Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Özen, kadınların iş yerinde yaşadığı sorunlar, yaşadığı baskı toplumsal cinsiyet ayrımcılığı konularını ele aldı.

Panelde MSKÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Özen, “İşyerinde psikolojik şiddetin kadın yüzü”, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılgan Erözkan “Aile içi şiddet”, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Çağlar Özbek “Türkiye’de kadın hareketinin kısa tarihçesi”, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Öğretim öğretim görevlisi Nihat Önder Ünlü’ “Medyada kadın olgusu” konularını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!