"Akademisyenler Okullarda" projesi 

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler Okullarda projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 16:33

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) arasında, "Akademisyenler Okullarda" adlı eğitim projesinin protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Aydın Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, öğretmenler, öğrenciler ve velileri kapsayan çok kapsamlı eğitim projesi çerçevesinde İAÜ öğretim üyeleri öğrencilere destek hizmetleri sunacak.     

Proje kapsamında ortaöğretim kurumlarının 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencilere üniversite kampüs ve kütüphanelerinden yararlanma, arzu ettikleri öğretim üyeleri ile irtibata geçebilmeleri, kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmeleri imkanları verilecek. Ayrıca yaz tatillerinde, ilkokul öğrencilerine yönelik eğitimler, fiziki mekanlar ve tesislerden yararlanma imkanı sunulacak, velileri bilinçlendirme ve okuma-yazma kursları verilecek.     

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel, ilçe milli eğitim müdürlükleriyle okul ve kurumlarında görev yapan yönetici, öğretmen ve idari personelin teknoloji kullanımı becerilerini geliştirmeye yönelik teknik destek verilmesi, eğitim-öğretimin niteliğini geliştirmeye dönük, uygun olan dal ve alanlarda zümre danışmanı olarak görev yapan öğretim üyesi veya öğretim görevlilerinin, belirlenen okullarda derslere katılmaları sağlanacak.     

Haberin Devamı

İmza töreninde konuşan İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttükleri çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öncellikle Muammer Yıldız'a eğitime, gelecek nesile verdiği destek ve çalışmalarından dolayı gençler adına teşekkür ediyor, minnetlerimi sunuyorum. 'Gençlerin eğitimi, eğitimcilerin eğitimi, kariyer günleri' gibi kendisiyle birçok projeye imza attık" dedi.     

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise kamu kaynakları ve insan gücüyle gerçekleştirilen çalışmalara üniversitelerin akademik destek vermelerinin eğitimin geliştirilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.     

Yıldız, "Akademisyenler Okullarda" isimli projeyle anaokulundan liselere kadar akademik bilgi ve birikimin paylaşılmasını, üniversiteler ve velilere yönelik olmak üzere üç temaya hizmet etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.     

İmza törenine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu ve İAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar da katıldı.     

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!