Akademik araştırmalara destek

Güncelleme Tarihi:

Akademik araştırmalara destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 00:00

Intel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’ndeki bazı projelere yaptığı yatırımlarla, akademik araştırmalara destek veriyor.

INTEL, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni işbirliği projelerini açıkladı. Toplantıda, ODTÜ MEMS Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne 2.5 milyon dolarlık ekipman bağışlayan Intel’in, destek vereceği 2 ayrı bilimsel araştırmayla da üniversitelerle işbirliğini güçlendirdiği ifade edildi.

Kutupsal Kodlar Projesi

Projelerden ilki, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’yle imzalanan bir anlaşmayla ısı ve titreşim enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi, bu yolla bilgisayarlarda yeni çevresel enerji kaynaklarının kullanıma sokulması ve pil ömrünün uzatılması amacıyla yapılan Enerji Verimliliği Projesi. Proje ile bilgisayarlar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda enerji etkinliğinin arttırılması amaçlanıyor. Intel’in destek vereceği ikinci proje, Bilkent Üniversitesi’nde Enformasyon Teorisi doğrultusunda kutupsal kodların gelecek nesil haberleşme sistemlerinde hayata geçirilebilecek pratik uygulamalarının araştırılacağı Kutupsal Kodlar Projesi.

Bilim ve teknolojide sıçrama yaratacak

AKADEMİK projelere verdikleri destek ve ODTÜ MEMS’e yaptıkları ekipman bağışı ile ilgili düzenlenen basın toplantısı ve imza töreninde konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, Intel’in Türkiye’de ve dünyada bilim ve teknolojinin gelişmesine büyük yatırımlar yaptığını vurguladı. Teknolojik gelişimin sağlanması için her zaman üniversitelerle yakın temas ve işbirliği içinde olduklarını anlatan Ertem, ODTÜ ve Bilkent Üniversiteleri’ndeki bu iki projenin bilim ve teknolojide önemli bir sıçrama yaratacağına, bilim dünyasında Türkiye’nin adını duyuracağına inandığını kaydetti. Genel Müdür Çiğdem Ertem, ODTÜ MEMS Araştırma Merkezi’ne yaptıkları yatırımla Türkiye’de bir ilke de imza attıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, Orta Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, işbirliği anlaşmalarını imzaladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!