Akademide Björk ve Iggy Pop rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Akademide Björk ve Iggy Pop rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 11:02

Tüm dünyadan yetenekli müzisyenleri buluşturan ve bu yıl 17’incisi Montreal’de düzenlenen Red Bull Müzik Academi, İzlandalı müzisyen Björk’ün yeni sanal gerçeklik projesine ev sahipliği yapıyor. 15 Ekim’de ziyaretçi almaya başlayan “Björk Digital Exhibition” ismini taşıyan sergi, 28 Ekim’e kadar Kanada’nın Montreal şehrindeki Centre Phi’de açık kalacak.

Haberin Devamı

İzlandalı müzisyen Björk’ün yeni Virtual Reality (sanal gerçeklik) projesi Kanada’nın Montreal şehrinde Red Bull Müzik Akademi kapsamında 15 Ekim – 28 Ekim tarihleri arasında sergileniyor. “Björk Digital Exhibition” ismini taşıyan sergi son zamanlarda gittikçe popülerleşen sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak, ziyaretçilere farklı deneyimler sunuyor. Björk’ün sergi kapsamında Huang’la birlikte ortaya çıkardığı Stonemilker VR videosu, izleyiciyi İzlanda sahiline götürürken, sergi kapsamında gösterilen bir başka video Mouthmantra da seyircinin yaşayabileceği en garip konser deneyimlerinden biri olarak adlandırılıyor. 

Akademide Björk ve Iggy Pop rüzgarı

Haberin Devamı

IGGY POP: “DAVID (BOWIE) MÜZİĞİNİ YAPARKEN ÇOK EĞLENİYORDU”

38 ülkeden 70 katılımcının yer aldığı ve Türkiye’den İskeletor adıyla tanınan Kerem Sevinçli’nin katıldığı Akademi kapsamında aynı zamanda canlı performanslar ve birbirinden değerli sanatçıların ağırlandığı atölyeler de yer alıyor. Örneğin ikonik punk yıldızı Iggy Pop da 26 Eylül’de Akademi kapsamında Kanada'nın en eski tiyatro salonlarından Ludger-Duvernay’de yaptığı konuşmayla Akademi katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı. Şarkı yazım sürecinden sosyal antropolojiye olan ilgisine dek pek çok konuda konuşan ünlü müzisyen, kendisine David Bowie sorulduğunda;  “Bence David’in müziğini yaparken aldığı keyif yeterince bilinmiyor, o müziğini yaparken çok eğleniyordu” cevabını verdi.

AKADEMİNİN RADYOSU ISTANBUL’A GELİYOR; 70 SANATÇI KONUK OLUYOR

28 Ekim’de sona erecek olan Akademinin Radyo projesi RBMA Radio, İstanbul’da olacak. Akademi bünyesinde kurulan ve yeni keşifler yapmak isteyenlere pek çok alternatif sunan RBMA Radio’nun Los Angeles, Berlin, Detroit gibi şehirlerde kurduğu pop up radyo istasyonları 11-20 Kasım arası Pera 64’te kurulacak. Yeni Türkü’den Gaye Su Akyol’a, Mirkelam’dan Kalben’e 70 sanatçı bu radyo programlarının konuğu olacak.

BAKMADAN GEÇME!