Ak Sakallı Dede serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Ak Sakallı Dede serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 17:11

UYUŞTURUCU satıcılarına yönelik operasyonda, evinde 1 kilo 300 gram esrar ve bir hassas terazi ele geçirilen oyuncu Köksal Engür ile Beyoğlu’ndaki evinde ise 2 paket içerisinde bir miktar eroin ele geçirilen eşi Jale Engür sevk edildikleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir süredir takip ettiği uyuşturucu satıcısı bir çeteye geçtiğimiz cuma günü operasyon düzenledi.

OPERASYONUN DETAYLARI

Bir dizide oynadığı Ak Sakallı Dede rolüyle tanınan Köksal Engür ve eşi Jale Engür’ün de çete üyeleriyle telefon irtibatlarının olduğu iddia ediliyordu. Polis Bayrampaşa, Fatih, Eyüp, Beyoğlu, Esenler ve Bahçelievler’deki adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda Köksal Engür’ün evinde 1 kilo 300 gram ağırlığında ot, toz ve plaka halinde esrar ele geçirildi.

Ayrıcı yapılan aramalarda bir de hassas terazi bulundu. Jale Engür’ün evinde ise 2 paket eroin ele geçirildi. Toplam 19 kişi gözaltına alındığı operasyonda yaklaşık 12 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. İki gün boyunca emniyette sorgulanan şüpheliler dün Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Savcılık, sorgularının ardından Köksal Engür ve Jale Engür’ün serbest bırakılmasına karar verdi.

ÇETE REİSİ TANIDIK ÇIKTI

Narkotik ekipleri, çeteyi takibe aldıktan bir süre sonra çetenin elebaşılığını Abdülkerim Bulut’un yaptığını belirledi. Bulut’la ilgili yapılan suç taramasında, Burçin Bircan’a uyuşturucu vererek ölümüne neden olmaktan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 yıl 6 ay hapis cezası aldığı belirlendi. Bulut’la ilgili takip sürerken, başka bir uyuşturucu olayına karıştı. Bulut bir süre önce bu suçtan cezaevine girdi. Bulut’un Burçin Bircan davasında aldığı ceza nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı anlaşıldı.

MEZARLIĞA TERKETMİŞLERDİ

Burçin Bircan’a uyuşturucu vererek ölümüne neden oldukları gerekçesiyle açılan davada, mahkeme, Gürsel Bıçakçı’ya 16 yıl 8 ay, Abdülkerim Bulut’a 10 yıl 6 ay ve 360 YTL para cezası verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Burçin Bircan’ın 5 Ocak 2004 tarihinde Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı’nda ölü bulunduğu, bu konudaki soruşturma sırasında gelen ihbarda “Tahir” adlı bir kişinin Burçin Bircan’a uyuşturucu sağladığını bildirildiği anlatılıyor. Yapılan soruşturma sonucunda, Abdulkerim Bulut ile Sabri Kurban’ın, Tahir Küçükbacak’tan aldıkları araçla Gürsel Bıçakçı’nın Fatih’teki evine geldikleri, daha sonra Burçin Bircan’ın telefonla araması üzerine onu da eve çağırdıkları ve Bircan’ın burada Bıçakçı, Bulut ve Kurban’ın hazırladıkları uyuşturucuyu kendisine enjekte ettiği kaydediliyor. Bulut ve Kurban’ın evden ayrılmasından sonra Bircan’ın kalan uyuşturucuyu 2 kez kendisine enjekte ettiği ve fenalaştığı belirtilen iddianamede, Burçin Bircan’ın öldüğünü anlayan Gürsel Bıçakçı’nın diğer sanıkları çağırdığı, cesedi hastaneye bırakıp kaçmayı planladıkları, ancak polislerden korktukları için mezarlığa terk ettikleri ve bu sırada aracın Tahir Küçükbacak tarafından kullanıldığı ileri sürülüyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!