Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu yaparsak devran farklı dönecek

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu yaparsak devran farklı dönecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 20:12

AK Parti’nin kuruluşunun 16. yılı için yapılan kutlama etkinliklerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi 11 milyon üyemize Sincan’dan Ankara’dan sesleniyorum. 2019’un Mart’ında 2019’un Kasım’ında bunu ikiyle çarpmaya hazır mıyız? Bunu ikiyle çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kasım 2019’da farklı dönecektir. Mart 2019’da farklı elhamdülillah gelişecektir." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılı için yapılan kutlama etkinlikleri düzenlendi. Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 6 bin davetli katıldı.

AK Parti, 16. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Ankara Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda başladı. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Sayın Cumhurbaşkanım, her birimiz sizin yol arkadaşınız olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. 16'ncı yılımızda tekrar genel başkanlık görevini almanız ile birlikte yeniden büyük bir heyecan, motivasyon kazanmış durumdayız" diye konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği kutlama telgrafı da programda okundu.

ERDOĞAN: BU ŞARKI BURADA BİTMEDİ, BİTMEYECEK

AK Parti’nin Sincan Harikalar Diyarı’nda düzenlenen 16’ncı kuruluş yıldönümü etkinliğinde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

“14 Ağustos 2001 yılında çıktığımız ülkemize ve milletimize hizmet yolunda bugün 16’ncı yılımızı geride bıraktık. AK Parti’nin davası Türkiye’nin davasıdır. Gazi Mustafa Kemal ile başlayan cumhuriyet döneminin de yine aynı şekilde şu anda iddialı bir davası, iddialı bir hareketiyiz. Yeter ki nereden geldiğimizi, nerede durduğumuzu, nereye gittiğimiz unutmayalım. Biz istikametimizi şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engellerin yol açtığı sarsıntıların üstesinden gelmemiz kolaydır hiç endişe etmeyin. O gurur kibir var ya işte bunları eğer biz ayaklar altına alabiliyorsak tevazuda toprak gibi olabiliyorsak Allah’ın izniyle yol açıktır. AK Parti her şeyden ve hepimizden önce milletimizin partisidir. 26 Mart 1999 tarihinde Üsküdar’daki evimizden Pınarhisar Cezaevi’ne doğru yola çıkarken bizi bağrına basan milletimizle birlikte o gün bir şey söyledik. ‘Bu şarkı burada bitmez’ demiştik. Atlattığımız nice badireye rağmen bu şarkı bitmedi, Allah’ın izniyle bitmeyecek. Onun için milletimizle bir araya geldiğimiz her yerde ne diyoruz ‘beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana herşey sizi hatırlatıyor.’

Haberin Devamı

11 MİLYONU İKİYLE ÇARPMAYA HAZIR MIYIZ?

Biz bu yollarda hem dava arkadaşlarımızla hem de milletimizin tamamıyla yürüdük. Şunu unutmayın AK Parti’nin hikayesi bir milletin aşk hikayesidir. AK Parti tüm vatandaşlarımızın gönlüne dokunmuş bir partidir. AK Parti tüm hanelerde, binalarda, sokaklarda, mahallelerde, ilçelerde, şehirlerde hizmeti olan esiri olan bir partidir. Şimdi bir şey soracağım. 11 milyon üyemiz var. Şimdi 11 milyon üyemize Sincan’dan Ankara’dan sesleniyorum. 2019’un Mart’ında 2019’un Kasım’ında bunu ikiyle çarpmaya hazır mıyız? Bunu ikiyle çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kasım 2019’da farklı dönecektir. Mart 2019’da farklı elhamdülillah gelişecektir.

Haberin Devamı

BUNLARDA KUMPAS TEORİSİ ÇALIŞIYOR

2010 yılı CHP’nin genel başkanının bir kumpasla değişmesi sebebiyle ülkemiz siyasetinin en talihsiz yıllarından biridir. Sayın Baykal’ın yanından çıkıyor medya soruyor, ‘hayır ben aday olmayacağım’ diyor. Ertesi gün aday oluyor, niye? Akşam başka sabah başka bir de bunlarda kumpas teorisi çalışıyor. FETÖ’nün ve onunla işbirliğine giden ana muhalefetin tüm çabalarına rağmen 2014 mahalli seçimlerinden başarıyla çıktık. AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdıklarının her biri elbette çok önemli kıymetli. Ancak hiç kimse kerameti kendisinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti kimsesizlerin kimsesi sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli, kolu olduğu için milletimiz tarafından sahiplenildi. Bizler yanı bağın gülüyüz.

Haberin Devamı

AŞIK ATABİLECEKLER BUYURSUN GELSİN

Bir süredir zaman zaman birileri bize ‘diğer partilerde iktidara geleceklerine dair umut bırakmadınız’ diyor. İyi de biz kimseyi elinden tutup da iktidara getirmek gibi bir görevle mükellef değiliz. AK Parti olarak biz ülkemizi 15 yıl başarıyla yönettik. Varsa icraat konusunda bu mücadeleyi yürütme konusunda bizimle rekabet edebilecek, yarışabilecek, aşık atabilecek birileri buyursun çıksın meydana. Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız hele hele iktidar istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Yoksa Almanya’nın Focus dergisine AK Parti’yi şikayet etmekle iktadar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti’yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın. Bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın. Projelerin, planların, hünerlerin var mı milletin önüne sereceksin. Şayet milletimizi ikna edebilir desteğini alabilirseniz iktidara gelmek bir devir teslim törenine bakar. Unutmayınız aynı durum bizim için de geçerli. Sen sözde adalet yürüyüşünü yaparken sağına soluna terör örgütlerinin desteğinde olanları alır, onlarla beraber yürürsen bu millet sana destek vermez. Çok daha enteresanı her şeyden önce bu bayrağın, vatanın, devletin, milletin kadri kıymetini bilmeyen bu ülkede iktidarı bulamaz. Onun için biz ne diyoruz. Bizim bu Rabiamıza terör örgütü işaretidir diyecek kadar zavallı olanlar bu ülkede iktidar göremez. Bu terör örgütü işareti değil AK Parti’nin manifestosu.

Haberin Devamı

DEĞİŞİM TABİ BİR OLGU

2019 seçimleri için hedefin üzerine artı bir seçmen ilave ediyoruz, yani yüzde 50 artı bir. Artık tüm hesaplarımızı yüzde 50’nin üzeri için yapmak tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütmek durumundayız. Buna var mıyız? Madem başarının çıtası değişti, madem mücadelenin şartları değişti öyleyse bizim de kendi içimizde bu değişimi hayata geçirmemiz şart. Türkiye’nin değişim talebine cevap vermek üzere kurulan AK Parti için değişim tabi bir olgudur. Sadece bu defa çok daha köklü değişime ihtiyacımız var. Başarılı olan arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Yıllardır partimize çok önemli hizmetler vermiş arkadaşlarımızın bazılarıyla farklı platformlarda çalışmaya ihtiyacımız şart, var. Bunun yanında yılların verdiği yorgunluk yıpranmışlık sebebiyle görevini devretmeye hazır arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz.

BUNLAR TASFİYE HAREKATI DEĞİLDİR

Yeni bir süreç bütün bunlar bir tasfiye harekatı değildir. Bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanında görev değişimi gayet tabidir. AK Parti çatısı altında ülkeye millete hizmet etmek için hiçbir ünvana özel görevlendirmeye ihtiyaç yoktur. Kendini büyük ailenin mensubu olarak gören herkes partisi milleti için elinden geleni yapmıştır yapmaya devam edecektir. Teşkilatlarımızdaki değişim ihtiyacını vurgulu dile getirmemizin sebebi 2019’a kadar yürütmemiz gereken hazırlıklarımızdır. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle iltisaklı kişileri partimizden uzak tutmak hepimizin en başta gelen görevidir. Bu konuda en küçük bir gevşekliğe müsamaha göstermemeliyiz. Partimizin ismini oluşturan adalet ve kalkınma kavramları hangi yöne gitmemiz gerektiğini gösteren birer deniz feneri gibi bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Tüm dünyada adaleti ve kalkınmayı temin edeceğimiz güne kadar bize durmak yok.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu yaparsak devran farklı dönecek

YILDIRIM: YOLUMUZ CUMHURİYET YOLUDUR

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti’nin 16 yıllık genç bir çınar olduğunu belirterek, “Bu çınarın kökü devlet, gövdesi cumhuriyet, dalları millet, yaprakları ay yıldızlı bayrağımız oldu” dedi.

AK Parti’nin Sincan Harikalar Diyarı’ndaki 16’ncı kuruluş yıldönümünde konuşan Başbakan Yıldırım, özetle şu mesajları verdi:

BİZ KOLTUKLARA SEVDALI DEĞİLİZ

“Biz davamıza da kurucu ilkelerimize de liderimize de gönülden bağlıyız. Çünkü biz düşmanlıktan değil dostluktan kardeşlikten yanayız. Çünkü biz koltuklara, mevkilere, makamlara değil Türkiye’ye milletimize sevdalıyız. 14 Ağustos 2001’de diktiğimiz bu fidan bugün genç bir çınar oldu. Bu çınarın kökü devlet gövdesi cumhuriyet, dalları millet yaprakları ay yıldızlı bayrağımız oldu. Bu çınarın kokusu buram buram memleket gölgesi mazlumların sığınağı oldu. Bu çınar başka ağaçlara benzemez. Mevsimler gelip geçse de bu çınarın yaprakları asla yere düşmez. Karlar yağsa da, rüzgar, fırtına çıksa da bu çınar sapasağlam ayakta kalacak. Henüz 15 yaşında çiçeği burnunda evladımız Eren Bülbül’e kurşun sıkan şerefsizler bilsin ki biz 80 milyonuz.

YOLUMUZ CUMHURİYET YOLUDUR

Yine o şerefsiz teröristleri üzerimize salan alçaklar bilsin ki dünya döndükçe hainler emellerine asla nail olamayacak. Eren Bülbül aziz 15’lik şehidimiz arkanda 80 milyon vatan evladı var. Seni cennete uğurlarken Türkiye düşmanlarına karşı bir olduk bütün olduk. Sana kurşun sıkan PKK katilleri elbette bunun hesabını verecek. Emin ol ki Türkiye’yi ve dünyayı onların başına dar edeceğiz. İyi ki varsın Eren. Yolumuz Selçuklu’nun Osmanlı’nın cumhuriyetin yoludur. Gazi Mustafa Kemal Paşanın muasır medeniyetler yoludur. Bu yolu genişletmekten, korumaktan, emniyetini sağlamaktan başka hiçbir idealimiz yoktur. Türkiye demokrasi, adalet, özgürlüklerle dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında mutlaka yerini alacaktır. 15 Temmuz alçak FETÖ darbe kalkışmasını asla unutmayacağız. Bu karanlık sayfaları tamamen kapatıyoruz. Herkesin hukukundan kendimizi sorumlu tutuyoruz. Bizim gibi düşünmeyenlerin hukukunun güvencesi de biziz. Burada bölgecilik, hemşericilik, etnik ayrımcılık asla olmadı. Hepimiz 80 milyon vatandaşımızın hukukundan sorumluyuz. Demokrasiden, adaletten, özgürlüklerden taviz vermeden ülkemize milletimize aşkla, şevkle hizmete devam edeceğiz.

BAHAR YORGUNLUĞU KADAR KISA

İktidarın rehavetine de kapılmayacağız. Zaman zaman siz teşkilatımızda metal yorgunluğundan bahsediyorsunuz. Ben bu metal yorgunluğunun bir bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum. Yeter ki gönüllerimiz yorgun olmasın.”

AÇILIŞTAN NOTLAR

AK Parti’nin Sincan Harikalar Diyarı’ndaki yaklaşık 6 bin kişilik amfide yapılan 16’ncı kuruluş yıldönümü kutlamaları sade ve ama coşkulu şekilde yapıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mazeret bildirerek katılmadığı programa kutlama mesajı gönderdi.

3 YIL SONRA BİR İLK

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı programa Erdoğan, 3 yıllık aranın ardından AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla ilk kez katıldı. Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Kuran Tilaveti verildi. Kutlamalara birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yakalarındaki 16’ıncı yıl rozeti dikkat çekti. Gül, programa gönderdiği kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

“DEMOKRASİ” MESAJI

“16 yıl önce bugün Türkiye’ye yeni bir umut ve yeni ışık getireceğine inanarak kurduğumuz AK Parti’nin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Girdiği ilk seçimden bu yana ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenen partimiz köklü siyasi ve ekonomik reformlarla halkımıza unutulmaz büyüklükte hizmetler yapmış ve ülkemizin dünyada itibarını arttırmıştır. Hain darbe teşebbüsünü fedakar halkımızla birlikte püskürtmesinin üzerinden bir yıl geçmiştir. AK Parti kuruluş yıldönümündeki değer ve politikaları kendine yeniden rehber edinip evrensel demokrasi kriterleriyle kendi değerlerini mecz ederek yoluna devam etmelidir. Partimizin aziz milletimize daha çok hizmetlerde bulunacağına inanıyorum.”

ATATÜRK VE ERDOĞAN

Programa Eski Meclis başkanları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra, eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Ali Babacan, Beşir Atalay, Suat Kılıç gibi isimler de katıldı. Programın yapıldığı alana bazı davetliler, parkın içindeki “buggy” olarak adlandırılan golf arabalarıyla ulaştırıldı. Sahnede kurulan platformda iki dev ekranla birlikte “Milletin emrinde daima birlikte” ve “AK sevda 16 yaşında” sloganları yer aldı.  Programın yapıldığı alana ay yıldızlı bayrak ve AK Parti bayrağının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Kutlama programında sanatçılar AK Parti’nin kullandığı kampanya şarkılarını seslendirdi. Erdoğan ve Yıldırım’ın bazı şarkılara eşlik etmesi dikkat çekti. Etkinlikte Uğur Işılak da “Dombra”yı seslendirdi.

EROL OLÇOK KİTABI

Etkinliğe katılanlara Yalçın Akdoğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırladığı “Siyasi Liderlik ve Erdoğan” kitabıyla 15 Temmuz’da şehit edilen Erol Olçok’u anlatan kitap hediye edildi. Ayrıca davetlilere AK Parti’nin bugüne kadar kullandığı seçim şarkılarının yer aldığı “AK şarkılar” flash diski, tişört ve şapka hediye edildi. Etkinliğin yapıldığı alana girişe “Milletin partisi 16 yaşında” yazılı ışıklı platform kuruldu. Parkın içinde düzenlenen kokteyl alanında davetlilere peynirli simit, çay, şerbet ve meyve suyu dağıtıldı.

MİLLET AŞKI SERGİSİ

Etkinlik alanında AK Parti’nin kuruluşundan bu yana öyküsünün anlatıldığı “Bir Millet Aşkı AK Parti Sergisi” açıldı. Sergide Erdoğan’ın 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi’ne uğurlanmasından 2017 yılında tekrar AK Parti Genel Başkanı olana kadar yaşanan süreç, fotoğraflar ve gazete kupürleriyle anlatıldı. Serginin sonunda oluşturulan kütüphanede ise AK Parti’nin bugüne kadar yayımlanan kitap, dergi ve broşürlerle Erdoğan’ın konuşmalarının yer aldığı kitaplar, AK Parti ile ilgili tezler yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!