AK Parti’ni ilahiyatçı eski Ordu Milletvekili İhsan Şener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı oldu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’ni ilahiyatçı eski Ordu Milletvekili İhsan Şener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 13:14

AK Parti’nin ilahiyatçı eski Ordu Milletvekili İhsan Şener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a başdanışman oldu. Kararnamesi Erdoğan tarafından imzalanan Şener Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda göreve başladı. 

Haberin Devamı

51 yaşındaki Şener, 24 ve 25. dönemlerde AK Parti’den Ordu Milletvekilliği yaptı. Meclis’te oluşturulan ve raporu büyük tartışma yaratan Uludere Komisyonu’nun da başkanlığını yürüttü. Ak Parti’de Medya Tanıtım Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Şener, 1 Kasım seçimlerinde listeye konulmamıştı. 

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Şener, yüksek lisansını da aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Bölümünde yaptı.

Milletvekilliği öncesinde Başbakanlık Devlet Arşivleri uzmanlığı, bakan danışmanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yöneticilik, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) Bölge Müdürlüğü, uzman denetçilik, Eğitim Dairesi Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Şener, Arapça ve İngilizce biliyor. 

Haberin Devamı


Erdoğan daha önce de seçim hükümetinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Ayşen Gürcan, 25. dönem milletvekilleri Mehmet Uçum ve Özlem Zengin, Ak Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi ve AK Parti Siyasi Etik Kurulu Başkanı Şeref Malkoç ile eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ve eski Ak Parti milletvekili Hamza Yerlikaya’yı da başdanışman olarak görevlendirmişti.

BAKMADAN GEÇME!