AK Partili vekilden 'tek adam' eleştirilerine yanıt

Güncelleme Tarihi:

AK Partili vekilden tek adam eleştirilerine yanıt
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 15:01

AK Partili vekilden 'tek adam' eleştirilerine yanıt

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, referandumdan sonra getirilmesi istenen yeni sistemde cumhurbaşkanının en fazla iki kere 5 yıllığına aday olabildiğini belirterek, "Bu nasıl tek adamlık? 20 yıldır Muğla'yı seçilmiş bir belediye başkanı yönetiyor? Şimdi Sayın Gürün'e diktatör diyebilir miyiz? Halk teveccüh gösteriyor, oy veriyor, yetki veriyor" dedi.
AK Parti Milas İlçe Teşkilatı'nın şubat ayı ilçe danışma kurulu toplantısı Milas Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, başkanlık sisteminin getirilmek istenmesinin geçmişe dayandığını öne sürerek, "Mustafa Kemal Atatürk, devleti yöneten tek adamdı. İsmet İnönü mili şefti ve yine tek adamdı. Çok partili sisteme geçilmesi için baskı yapan Amerika, halen yürürlükte olan sistemi kuran akıldır. Milletin isteğini soran olmamıştı o günlerde. Rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal da başkanlık sisteminden yanaydılar ama ikisi de suikasta kurban gitti. Bu fikri savunan herkes tek tek öldürüldü. Muhsin Yazıcıoğlu helikopteri düşürülüp katledildi. Rahmetli Recep Yazıcıoğlu, 'Bu sistem değişmeli' adında bir kitap çıkardı, suikasta uğradı. Bu gibi örnekler çoğaltılabilir. Başkanlık sistemi neden daima şiddetle reddedildi üst akıl tarafından? İzinden gittiklerini iddia ettikleri Mustafa Kemal, bizatihi başkanlık sistemi ile idare etmişti bu ülkeyi. Kendileriyle tezat düşüyorlar" dedi.
"BİZ GERÇEK DEMOKRASİ AŞIKLARIYIZ"
Türk demokrasi tarihinin en önemli davasının Muğla'da görüşüldüğünü belirten AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP'li vekil yada belediye başkanlarının mahkeme salonu yakınlarında görülmediğini öne sürerek, "Milletin gündemi dışında kalan işlerle uğraşmaktan geri kalmayan, ağaç-böcek için sokağa dökülen, eylemlere katılanlar Türk demokrasisini yok etmeye çalışanların yargılandığı o duruşmalara neden gelmediler? Anlaşılan o ki geçmiş dönemlerde yapılan tüm darbelerden nemalanmak isteyen bu zihniyet, 15 Temmuz darbesinden nemalanmak istedi ancak bu millet onlara bu fırsatı vermedi. Biz gerçek demokrasi aşıklarıyız. Bizler 15 Temmuz gecesi Marmaris başta olmak üzere Muğla'da ve Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasi için sokağa dökülmüşken onlar bankamatik kuyruğunda, benzin kuyruklarında kendi geleceklerini kurtarmaya çalışıyorlardır" dedi.
Referandum sonucuna bağlı olarak değiştirilmek istenen 18 maddenin herkesin anlayabileceği sade bir dille yazıldığını ifade eden Öztürk, "Bu 18 maddenin hangisinde tek adamlıktan bahsediliyor? Bugünkü sistemde Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah uzun versin, isterse ömrünün sonuna kadar cumhurbaşkanı olma hakkı var ama yeni sistemde en fazla iki kere 5 yıllığına aday olabiliyor. Milletimiz beğenmezse 5 yıl sonra oy vermez olur biter. Bu nasıl tek adamlık? Bu nasıl diktatörlük? 20 yıldır Muğla'yı seçilmiş bir belediye başkanı yönetiyor? Şimdi Sayın Gürün'e diktatör diyebilir miyiz? Halk teveccüh gösteriyor, oy veriyor, yetki veriyor. Yeni sistemde cumhurbaşkanı ancak iki kez aday olabiliyor. Hangisi daha demokrasiye uygun? Önümüzdeki günlerde meydanlara çıkıp bu konuları daha geniş bir şekilde vatandaşımıza anlatacağız. Sizlerden büyük bir gayret ve çalışma azmi bekliyorum" diye konuştu.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!