AK Partili vekilden Karpuzlu'ya hizmet sözü

Güncelleme Tarihi:

AK Partili vekilden Karpuzluya hizmet sözü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 17:17

AK Partili vekilden Karpuzlu'ya hizmet sözü

Haberin Devamı

AYDIN'ın Karpuzlu İlçesi'nde yapımına başlanan Hatip Kışla Göleti'nde incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, hizmetlerin süreceğini söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdür Yardımcısı İnan Gündüz, AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Taner Çakar ile birlikte Karpuzlu'da bazı incelemelerde bulundu. Karpuzlu Hatip Kışla Göleti'ne giderek incelemelerde bulunan AK Partili Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, gölet ile ilgili bilgi aldı. Yapımı devam eden Hatip Kışla Göleti'nin 36 buçuk metre derinlik ile 710 bin metreküp dolgu hacmine sahip olduğunu ifade eden DSİ 21. Aydın Bilge Müdür Yardımcısı İnan Gündüz, "Bu barajın faaliyete geçmesiyle Karpuzlu çevresindeki arazilere büyük faydası olacak. Bu barajı 2017 sonu itibariyle tamamalamayı amaçlıyoruz. Gelecek yılki sulama sezonuna yetiştireceğiz. Burası çok sarp bir arazidir. Bu nedenle çalışması da biraz zor şartlar altında yapılıyor. Bu gölet gelecek yılda hem arazi sulaması hem de orman yangınlarında kullanılacak. Bin 100 dönüm arazi sulayacak. 750 bin metreküp su tutacak. Bu projenin maliyeti şu anki hesaplamalara göre 10 milyon 650 bin TL'dir" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise Karpuzlu İlçesi'nde yapılan hizmetleri yerinde görme imkanı bulduklarını belirterek, "Buraya gelmişken Hatip Kışla Göleti yani mini baraj olarak adlandırdığımız çalışmayı da yerinde inceledik. Yetkillerden de konu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Bu arada tabiki 40 kilometrelik Karpuzlu Milas Karayolu'nun da yapımı devam ediyor. Tahminimiz eylül ve ekim gibi tamamlanacak. Yılardan beri bu bölgenin hayali olan Karpuzlu Milas Karayolu'da tamamlanacak ve bu aradaki süre 45 dakika olacak" diye konuştu.

AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!