AK Parti'li vekilden İZMOD'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

AK Partili vekilden İZMODa ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 16:23

AK Parti'li vekilden İZMOD'a ziyaret

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Karabağlar'daki İzmir Mobilyacılar Odası'nı (İZMOD) ziyaret etti.

Seçimlerden sonra başladığı teşekkür ziyaretlerine devam eden AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir ekonomisine katkı sağlayan mobilyacı sektörünün temsilcisi İzmir Mobilyacılar Odası'na da ziyarette bulundu. Oda üyesi esnafın da yer aldığı ziyarette mobilyacılar ve tedarikçilerin son dönemde yaşadıkları sıkıntılar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

AK Parti iktidarlarının her döneminde esnaf yararına önemli çalışmaları ortaya koyduğunu belirten Bölünmez Çankırı, "AK Parti döneminde gerek esnafımız gerekse vatandaşlarımız rahat bir dönem yaşadı ve her türlü ekonomik saldırılara rağmen yaşamaya da devam edecek. Kur baskısı nedeniyle dövizdeki yükseliş enflasyonun altında kaldı ve döviz olması gereken rakamlara biraz hızlı yükselince de bu durum piyasalarda ve vatandaşlarda tepkiye neden oldu. Kurban Bayramı öncesinde yapılan ekonomik baskılara rağmen bayram döneminde otellerde, tatil merkezlerinde ve uçaklarda boş yer yoktu. Türkiye turizmi uzun bir dönemden sonra çok iyi bir sezon geçiriyor. İnşallah turizm sektöründe yakaladığımız bu başarıyı diğer sektörlere de aktarıp, Türkiye'nin içine düşürülmek istendiği ekonomik dar boğazdan hep birlikte çıkacağız" dedi.

YENİ YER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bölünmez Çankırı, tasarruf tedbirlerinin alındığını ve cari açığın verilmeyeceğini kaydederek, "Hükümetimiz ekonomik saldırılardan esnafımızın azami düzeyde korunması için özel bir çalışma yürütüyor. Birkaç gün içinde Cumhurbaşkanımız esnafımıza beklediği müjdeyi verecektir. Daha önce de gündeme geldiği üzere mobilyacı esnafımıza İzmir'de yeni üretim bölgesi oluşturulması için Menderes ilçesinde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımızı yakın zamanda tamamlayıp bu müjdeyi de esnafımıza vermeyi istiyoruz" diye konuştu.

"FİYATLAMA YAPAMIYORUZ"

Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bazı fırsatçıların hortladığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan ise piyasalardaki karmaşa nedeniyle mobilyacı esnafının fiyatlama yapmakta zorlandığını ifade etti. Özkoparan, "Döviz kurları artıyor. İthal ürünlerin fiyatları yükseliyor. Ama bazı kişi ve kurumlar ne yazık ki bunu fırsat bilip yerli ürünlere de zam yapıyor. Sürekli fiyatı değişen girdi ürünleri nedeniyle mobilyacı esnafımız nihai üreticiye sabit net fiyat vermekte büyük zorluk yaşıyor. Fiyatları sabitleyecek bir argüman geliştirmek gerekiyor. Türkiye'nin son Başbakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yeni mobilya ihtisas sanayileri kurulması sözünü bize vermişti. Bu sözün iktidar milletvekillerimiz tarafından takip edilerek yerine getirileceğine inanıyoruz. En kısa zamanda mobilya ihtisas sanayilerinin İzmir'de kurulmasını istiyoruz" dedi.

Toplantıya katılan bazı tedarikçiler ve mobilyacılar da fiyatların hızla değiştiğini belirterek konuya acilen çözüm bulunulması talebine bulundu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!