AK Partili Vekil Külünk, "Hollanda'nın itlerine ne oluyor"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Vekil Külünk, Hollandanın itlerine ne oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 10:42

AK Partili Vekil Külünk, "Hollanda'nın itlerine ne oluyor"

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Denizli'de katıldığı bir toplantıda anayasa değişikliğinin teknik bir değişiklik olmadığını, ülkenin yüksek menfaatleri temelinden okumak gerektiğini belirterek, "Anayasa değişikliği mademki teknik bir mesele Almanya'nın itlerine ne oluyor, mademki teknik bir mesele Hollanda'nın itlerine ne oluyor. Hollanda'nın itlerini Türk vatandaşlarına niye saldırtıyorlar" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Denizli Şubesi, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 18 maddelik anayasa değişikliği ve 16 Nisan'da yapılacak olan referandum hakkında söyleşi düzenledi. Söyleşiye konuşmacı olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve öğrenciler söyleyişi izledi. Türkiye Gençlik Vakfı Denizli Şubesi Başkanı Emre Uyumaz'ın açılış konuşmasının ardından salondaki TUGVA üyesi gençler slogan attıktan sonra tekbir getirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye Siyasi Panaroması isimli sunumunu yaptı. Külünk, Orta Doğu'daki ülkelerin yaşadığı olumsuzluklardan bahsederek, Türkiye'nin son kale olduğunu söyledi. Dış güçlerin Türkiye'nin çökmesini istediğini belirten Külünk, "15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve sizler dimdik ayakta durmasaydınız bugün çökmüş bir devlettik. O gecenin ardından bir ay boyunca Türk milletinin dimdik ayakta duruşu olmasa bugün devrik bir ülkeydik. Tıpkı Irak'ı teslim ettikleri gibi Türkiye'yi de anahtar teslim, teslim edeceklerdi" dedi.

İktidar olarak 2023 ve 2053 hedeflerini konuştuklarını aktaran Külünk, "2023'te dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacağız. Bu milletin kaderi artık yükseliş kaderidir. 100 yıllık bir fetret devri yaşıyoruz. Bu 100 yıllık fetret dönemi içerisinde Allah bizi bu günlere hazırlıyordu. Bu yükseliş devrine hazırlıyordu. O çekilen çileler, sıkıntıların hepsi 2023 için 2053 içindir. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz bedir ruhunu var kıldığımızda bütün cihan karşımıza gelse kaç yazar. Bu ülke düşseydi, bu ümmet düşecekti. Ortadoğu ve Afrika'daki manzara 500 yıl devam edecekti" dedi.

18 maddelik anayasa değişikliğinin teknik bir değişiklik olmadığını vurgulayan Külünk, "Bu 18 maddelik değişimin Türkiye'nin yüksek menfaatleri temelinden okumazsak 18 maddelik değişiklik teknik bir değişiklik olarak kalır. Biz ne için 18 maddelik değişiklik istiyoruz. Anayasa değişikliği mademki teknik bir mesele Almanya'nın itlerine ne oluyor, mademki teknik bir mesele Hollanda'nın itlerine ne oluyor. Hollanda'nın itlerini Türk vatandaşlarına niye saldırtıyorlar. Almanya neden her gün televizyon kanallarında hayır kampanyası yapıyor. Madem teknik bir meseleyse onlara ne oluyor. Niçin her gün Avusturya'da Belçika'da Fransa'da İsveç'te Danimarka'da Hollanda'da televizyonlarda resmi kanallarda hem de PKK'lılarla birlikle Almanlar neden hayır kampanyası yapıyor. Türkiye'de en zor iş yerli ve milli olmaktır. En zor iş milli devletçi olmaktır. Bazen Anastasia, Hans, George, anlar ama siz Ahmet'e Ayşe'ye ne yapmak istediğinizi anlatamazsınız" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!