AK Partili Vekil Aday Adayı’ndan Hemcinselerine Kadınlar Günü Jesti

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Vekil Aday Adayı’ndan Hemcinselerine Kadınlar Günü Jesti
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 13:08

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI VE TÜRKİYE GRAMEEN MİKROFİNANS PROGRAMI AYDIN BÖLGE MÜDÜRÜ DEMET PİLEVNELİ, AYDINLI KADINLARA KADINLAR GÜNÜ JESTİ GİBİ BİR PROTOKOLE İMZA ATTI. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TİSVA TGMP AYDIN BÖLGESİ ARASINDA YAPILAN SÖZLEŞME İLE KENDİ İŞLERİNİ KURMAK İSTEYEN KADINLAR İÇİN KULLANILMAK ÜZERE KREDİ PROTOKOLÜ İMZALANARAK KADINLARA 200 BİN TL KREDİ KAYNAĞI AKTARILDI.

Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, Aydınlı kadınlara kadınlar günü jesti gibi bir protokole imza attı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve TİSVA TGMP Aydın Bölgesi arasında yapılan sözleşme ile kendi işlerini kurmak isteyen kadınlar için kullanılmak üzere kredi protokolü imzalanarak kadınlara 200 bin TL kredi kaynağı aktarıldı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile TGMP Bölge Müdürü ve Aydın Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Demet Pilevneli tarafından imzalanan kredi sözleşmesi ile kadınların kendi işlerini kurması ve kendi ayakları üzerinde durmaları hedefleniyor.
Törende konuşan Demet Pilevneli, Aydın Bölgesi olarak desteklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek “Biz Ak Partili Belediyelerin kadına verdiği değer ve önemi her zaman, her yerde yakınen hissettik ve gördük. Gerçek anlamda sosyal belediyeciliğin ne olduğunu ve kadını temsil etmenin nasıl olduğunu Denizli Belediyesi bizlere reel anlamda sağladığı maddi ve manevi desteklerle bize gösterdi. Bugün de 200.000 TL maddi kaynak ayırarak burada kadınlarımıza dağıtılmak üzere TGMP fonlarına kazandırmıştır. Ben Aydınlı kadınlar adına bu hediyeyi alıyorum ve özellikle kadınlar günü öncesinde onlara armağan ediyorum. Bu kredi ile 200 kadın daha ailesine reel anlamda katkı sağlayacak adımlar atacak ve bu para ekonominin içinde katlanarak büyüyecek. Kadınlar gününde bundan daha güzel bir armağan alamazdık. Bu hediyeyi anlamlı kılan ise meşhur deyimde olduğu gibi balık vermeyi değil balık tutmayı öğreten bir misyonla verilecek olması. Böylece bu armağan sadece kadınlar gününde hatırlanmış olmayı sağlamayacak. Bu parayla hergün kendi işini yaptığında ve her gün evine sağladığı ekonomik katkı ile ne kadar değerli olduğunu hatırlayacak kendine özgüveni aratacak ve yapabildiğini yeniden görecek. Bizde Türk kadınının bu noktaya gelmesini istiyoruz. Kadınlar gününde onun önünde bir yol açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda kadına yönelik ötekileştirmeyi yaşamış ve eğitim hakkı elinden alınmış ve bu hakkı 25 yıl sonra AK Parti sayesinde alıp okulunu bitirmiş biri olarak yegane amacımızın kadınların eğitimde, ekonomide, siyasette en önde yer alan safta olması için çalışacağız” dedi.
BAŞKAN OSMAN ZOLAN DEMET PİLEVNELİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da öncelikle mikro kredi kullanan kadınları kutlayarak Mikrokredi Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli’ye de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!