AK Partili Turan, Hamidiye Tabyası'ndaki restorasyonu inceledi

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Turan, Hamidiye Tabyasındaki restorasyonu inceledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:14

AK Partili Turan, Hamidiye Tabyası'ndaki restorasyonu inceledi

Haberin Devamı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, iki yıl önce restorasyon çalışmalarına başlanan Hamidiye Tabyası'nda inceleme yaptı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, beraberindeki AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ile Çanakkale Deniz Savaşları sırasında boğaz savunmasında kullanılan Barbaros Mahallesi'ndeki Anadolu Hamidiye Tabyasında yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledi. Bilgi alan de Turan, "Çanakkale'mizin her köşesindeki tarihi mekanları ayağa kaldırmak istiyoruz. Çünkü bunların hem marka değerine katkısı var hem toplumumuzun gezmesine öğrenmesine katkısı var. Hamidiye tabyalarının da inşaat alanını yerinde gezmeği ihtiyaç olarak gördük. Vekilimiz ve İl Başkanımız ile beraber kontrol ettik. İnşaatın hızla devam ettiğini gördük. Çanakkale'de turistik imkanlar, konserler, konferansların olacağı mekanlar da olacak. Hem tarih hem turizm beraber burada verilebilecek. Hamidiye Tabyaları zaten tarihi anlamı karşılığı bambaşka bir değer. Tarihin yanında ekstra olarak turizm de gelişecek" dedi.

Hamidiye Tabyası'nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından 10 tane bonetten ilk 6 bonette farklı temaların yer alacağı müzeler yer alacak. Diğer 4 bonette ise kültürel alan olacak. Özellikle 1'nci ve 8'inci büyük bonetler yaklaşık 6 ve 8 oda ile buraları kültür alanları haline getirilecek. Bunun yanı sıra 105 dönümlük alanda sportif amaçlı basketbol, futbol ve voleybol sahaları olacak. Girişin sol kısmın da yeme, içme ve dinlenme alanları ile ağaçlandırılarak sosyal alanlar yer alacak.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!