AK Partili Tin, "Afette zarar gören çiftçilerin zararı karşılanacak"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Tin, Afette zarar gören çiftçilerin zararı karşılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 11:26

AK Partili Tin, "Afette zarar gören çiftçilerin zararı karşılanacak"

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, geçen salı günü aşırı yağmur ve dolu nedeniyle tarım arazilerinin zarar gördüğü, Sarayköy ve Buldan ilçelerinde inceleme yaptı. Çiftçilerle bir araya gelen ve yaşanan afeti yerinde tespit eden Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç ile telefonla görüşerek, üreticinin mağduriyetinin bir an önce karşılanacağı sözünü aldı. Milletvekili Tin, "Hükümetimiz hem iyi hem kötü günde üreticinin yanındadır. Gereken neyse yapılacaktır" dedi.

Denizli'de birkaç gündür devam eden yağmur ve dolu yağışı, bazı ilçelerde ekili alanlara zarar verdi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, hasarı yerinde görmek, çiftçilerle bir araya gelmek için afet bölgelerine gitti. Milletvekili Tin'in ilk durağı, Sarayköy'ün Ahmetli Mahallesi oldu. Şahin Tin, üreticilerle bir araya gelip, bilgi aldıktan sonra pamuk tarlalarında inceleme yaptı. Ahmetli, Tosunlar, Uyanık, Caber, Ada, Kumluca, Hasköy, Acısu, Acıdere, Hisar ve Gerali mahallelerinde Pamuk, zeytin, nar, yonca, buğday, mısır, sebze, üzüm bağları gibi ekili ve dikili alanlarda aşırı yağmur ayrıca dolu nedeniyle felaket yaşandığı bilgisini aldı. Daha sonra Buldan'ın Yenicekent Mahallesi'ne geçen Milletvekili Tin, Oğuz, Doğan, Mahmutlu ve Bölmekaya mahallelerinde dolu nedeniyle üzüm bağları ile zeytinliklerde kayıplar yaşandığını öğrendi.

'DEVLETİN İLGİLİ KURUMLARI DURUMA HAKİM'

Üreticilerin afet nedeniyle yaşadığı kayıpların karşılanması için harekete geçen Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç'u arayarak afet hakkında bilgilendirdi. Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüğü yetkililerinin afetlerin hemen ardından bölgede inceleme yaparak, hasarı yerinde tespit ettiğini belirtti. Tin, "Üreticimiz rahat olsun. Devletin ilgili kurumları duruma hakim. Afetin nerelerde ve hangi düzeyde olduğu hasar kayıt altına alınıyor. Ben afet mağduru üreticilerimize geçmiş olsun diyorum. Hükümetimiz, gerekeni yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben de bölgeye gelerek inceleme yaptım. Çiftçimizin endişelerini anlıyor ve paylaşıyorum" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!